Sony bracht de PlayStation Vita uit met ondersteuning voor diverse sociale platformen, zoals Twitter, Facebook, Foursquare en meer. Maar ook efficiënte applicaties passeerden de revue, waaronder YouTube en Maps. Sony is echter de functionaliteiten van de handheld aan het inperken, want nadat eerder de ondersteuning voor Foursquare gestopt werd, zijn nu de volgende applicaties aan de beurt.

Via Twitter heeft PlayStation Amerika laten weten dat de ondersteuning voor YouTube en Maps binnenkort komt te vervallen. De ondersteuning voor de Maps applicatie alsook voor enkele features van Near zullen na een aankomende update (gepland voor maart) wegvallen. Deze functionaliteiten zullen automatisch verwijderd worden zodra je de handheld van een systeemupdate voorziet.

De YouTube applicatie zal vanaf 20 april niet langer ondersteuning ontvangen en deze app is tot 28 januari te downloaden uit de PlayStation Store. Nadien zal deze hier niet meer te vinden zijn. YouTube gebruiken kan overigens nog wel op de handheld, namelijk via de browser.

Wat de reden is dat Sony de ondersteuning voor inmiddels meerdere apps dan wel services heeft laten vallen is niet bekend.