EA maakte eerder deze week bekend dat de open Battlefield: Hardline beta aanstaande dinsdag van start gaat en loopt tot zondag 8 februari. Via een FAQ zijn er nu nog meer details opgedoken en hieruit leren we dat de beta zo’n 10 tot 11 gigabyte groot zal zijn op de PS4, Xbox One en PC.

De PlayStation 3 en Xbox 360 beta is qua grootte een stuk kleiner, want deze versie weegt iets minder dan 4 gigabyte. De beta zal vanaf 3 februari te downloaden zijn, tenzij je deze toevallig op de PC gaat spelen, dan kan je het pre-loaden vanaf 2 februari.

In de beta is er geen level cap aanwezig, je kan dus volledig gebruik maken van het progressie systeem gedurende de periode dat de beta live is. Een nadeel is wel dat je voortgang niet meegenomen kan worden naar de volledige game zodra deze verschijnt.

Verder gaf EA nog wat details vrij over de hoeveelheid spelers per modi. Op de PlayStation 4 is het mogelijk om tot 64 man Conquest te spelen. Hotwire en Heist zijn beiden speelbaar met maximaal 32 man. Op de PlayStation 3 geldt voor alle modi een maximaal speler aantal van 24 man.

Ga jij de beta dinsdag downloaden en spelen?