In maart zal Bloodborne voor de PlayStation 4 verschijnen. Zoals we van de voorgaande games van ontwikkelaar From Software gewend zijn, zal ook deze nieuwe game heel wat uren speelbaar zijn. Toch zijn studio’s nog vaak op zoek naar andere mogelijkheden om de speelduur van een game te verlengen en in het geval van Bloodborne zijn de zogeheten ‘Chalice Dungeons‘ de uitkomst voor deze kwestie.

De Chalice Dungeons feature wordt in de bovenstaande video duidelijk uitgelegd. In het kort komt het erop neer dat je gedurende het singleplayer avontuur allerlei items zal vinden, waarmee je rituelen kan uitvoeren. Elke keer dat je een ritueel uitvoert, zal er een Chalice Dungeon geopend worden. Deze dungeons zijn een soort ruïnes die onder de stad waarin Bloodborne zich afspeelt liggen. Hierin zal je allerlei vijanden tegenkomen, met aan het einde een grote eindbaas. Deze speciale missies kunnen ook met iemand anders samen uitgevoerd worden.

Het leuke van de Chalice Dungeons is dat wanneer je een ritueel met andere items uitvoert, je een compleet verschillende dungeon voorgeschoteld krijgt. Deze verschillen bijvoorbeeld in de moeilijkheidsgraad, grootte en het type vijanden die je zal tegenkomen. Dit houdt de ervaring fris en dat komt de game natuurlijk alleen maar ten goede.