Op de Tokio Game Show vorig jaar werd Dragon Quest: Heroes aangekondigd voor de PlayStation 3 en PlayStation 4. De game zal eind deze maand verschijnen in Japan. Of de game ook naar Europa en andere continenten komt is nog onzeker, maar dankzij Game Watch is er iets meer hoop gekomen.

Zij vroegen tijdens de Taipei Game Show aan Ryutaro Ichimura van Square Enix of er een eventuele Westerse release tot de mogelijkheden behoort en toen zei de Japanner niet direct dat dit gaat gebeuren, maar dat hij er positief tegenover staat. Na de release van de game in China wil men het uiteindelijk ook naar andere continenten brengen.

“I want to proceed thinking positively. Since we were able to announce the Chinese version in Taiwan today, seeing that reaction, I want to spread it even further around the world.”

Ichimura vertelde ook dat ze nog niet weten of er in de Engelse versie een optie zal zitten voor de Japanse of Engelse stemmen. Verder kwam er ook nog belangrijke informatie naar buiten over de multiplayer. Kenichi Ogasawara van Tecmo Koei gaf namelijk aan dat er geen plannen zijn voor een synchrone multiplayer, maar er zal een geinig klein element aanwezig zijn die het netwerk gebruikt. Wat dit in vredesnaam moet inhouden kunnen we met moeite zeggen, maar Tecmo Koei zal hier binnenkort meer informatie over geven.

“There are no plans for completely synchronous multiplayer, but we will be incorporating a fun little element that uses the network. We haven’t officially announced that yet, but I think you’ll enjoy it.”

Wat het precies is moet nog bekendgemaakt worden, maar het ontbreken van coöp is toch wel een gemis lijkt ons zo, want de optie om samen het avontuur te beleven is erg aantrekkelijk.