Hideo Kojima werkt momenteel hard met zijn team aan Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, maar gelukkig had hij nog even tijd om klaar te staan voor nieuwsgierige journalisten op de Taipei Game Show. Daar kwam hij met een opvallende statement.

Zoals de meeste mensen inmiddels wel weten is het mogelijk om in Ground Zeroes met de originele Snake te spelen uit de eerste Metal Gear Solid. Kojima zegt echter dat hij dat graag verder ontwikkeld zou willen zien, een open wereld versie van Shadow Moses die het verhaal vertelt van de eerste Metal Gear Solid. Dat in de hedendaagse graphics en met de gameplay mogelijkheden van anno 2015.

Kojima zegt dat je hier uiteraard de tools en de engine voor nodig hebt, maar ook een grote groep met enthousiaste mensen. En daar schort het nou net aan, er is niemand die naar voren stapt om deze taak op zich te nemen. Kojima en zijn team zijn zelf uiteraard te druk met The Phantom Pain.

Dus we sporen bij dezen elke enthousiaste ontwikkelaar aan om maar eens lang te gaan bij deze grootheid uit de games-industrie en eens te kijken of er wat te maken valt, of niet dan? Een hoop gamers zien dit idee denken wij wel zitten!