Een bizarre titel voor een bizarre ontwikkeling. Sony Online Entertainment gaat zich naast de PlayStation en PC ook bezig houden met het ontwikkelen van Xbox One games. Hetzij wel onder een andere naam, we gaan de ontwikkelaar namelijk voortaan Daybreak Game Company noemen. Dit naar aanleiding van een zeer opmerkelijke overname door een investeerder genaamd Columbus Nova. Het in New York gevestigde bedrijf heeft Sony Online Entertainment overgenomen voor een nog onbekend bedrag.

We kennen de ontwikkelaar van games als PlanetSide 2, H1Z1 en DC Universe Online. Naast het merk PlayStation hielden ze zich ook bezig met PC games. Jon Smedley, president van Daybreak Game Company, twitterde meteen na de overname ‘niet te kunnen wachten nu ook met de Xbox One aan de slag te gaan’. Dit betekent echter niet dat er iets gaat veranderen voor de al bestaande games, deze worden nog steeds ondersteund en zelfs verbeterd. De ontwikkelaar heeft namelijk aanzienlijk meer middelen zegt Smedley.

De nieuwe naam Daybreak Game Company zou symbool staan voor het team dat elke dag enthousiast en actief op de werkvloer staat en is ook een klein knipoogje naar de late uurtjes. In 1995 zag de ontwikkelaar het levenslicht onder de naam Sony Interactive Studios America en exact twintig jaar later mogen ook de Xbox One gamers gaan genieten van hun kwaliteiten! Het kan raar lopen in gameland.

Wat de reden is van Sony om Sony Online Entertainment te verkopen is (nog) niet duidelijk.