Gisteren kon je hier lezen dat Sony Online Entertainment is overgenomen door Columbus Nova en verder gaat als Daybreak Game Company. De studio zal nu onder andere ook games gaan ontwikkelen voor de Xbox One. Naar aanleiding van deze gebeurtenis heeft voormalig CEO van Sony Online Entertainment en nu CEO van Daybreak Game Company, John Smedley, Twitter gebruikt om meer uitleg te geven over de richting die het bedrijf vanaf nu op zal gaan.

Zo zal naast de nieuwe games die ontwikkeld gaan worden, de ontwikkeling van de huidige projecten gewoon doorgaan. Tevens bevestigde hij nogmaals dat er nu ook games zullen worden ontwikkeld voor de Xbox One. Op bezorgde vragen van andere gebruikers gaf hij aan dat games als H1Z1 en PlanetSide 2 ook nog steeds in ontwikkeling zijn en blijven. Daarbij vertelde hij ook dat de rechten op deze twee titels niet langer meer in handen zijn van Sony zelf.

Hierboven zie je één van de berichten die Smedley recent de wereld in heeft gezonden. Wil je alles lezen wat hij hierover te zeggen had, dan raden we je aan om Twitter te raadplegen. Voor ons gamers verandert er dus weinig en gelukkig mogen we ons nog steeds verheugen op de komst van games als H1Z1 en PlanetSide 2. Dat neemt niet weg dat het ietwat opzienbarend is allemaal, waarbij de reden om Sony Online Entertainment te verkopen nog niet bekend is gemaakt.