Vorige maand wisten we jullie nog te melden dat Gearbox Software personeel zocht voor de ontwikkeling van een nieuwe Borderlands. Hier konden we uit opmaken dat de ontwikkeling voor het nieuwe deel in de serie nog niet begonnen was, maar Take Two heeft via een conference call aangegeven dat deze inmiddels al wel in de maak is.

Tijdens de vergadering waar het over het derde (financiële) kwartaal van 2015 ging, gaf men nog geen details over een releasedatum, maar reken er maar op dat de game pas na Battleborn komt. Dit huidige grote project moet in het fiscale jaar van 2016 verschijnen. Wat Borderlands 3 betreft, deze zal volledig worden ontwikkeld voor de nieuwe generatie consoles en de PC. Ofwel, de vorige generatie consoles wordt bij dit nieuwe deel achterwege gelaten.

Het is een kwestie van tijd alvorens Borderlands 3 officieel wordt aangekondigd, maar het zal in ieder geval niet de eerste Borderlands titel zijn die je op de PlayStation 4 kunt spelen. In maart verschijnt namelijk Borderlands: The Handsome Collection waarin Borderlands 2 en Borderlands: The Pre-Sequel zitten.