We zijn ondertussen alweer ruim een maand onderweg in 2015 en dat betekent dat bedrijven langzamerhand bekendmaken hoe het laatste kwartaal van vorig jaar (dat is het derde kwartaal van het fiscale jaar) op financieel gebied is gegaan. Het blijkt nu dat Sony de zaakjes goed op orde heeft. Het Japanse bedrijf had een succesvolle periode aan het einde van 2014 en dit is voornamelijk te danken aan de verkopen van de PlayStation 4.

Tijdens het laatste kwartaal van 2014, dat van 1 september tot en met 31 december liep, zijn er maar liefst 6.4 miljoen PlayStation 4 consoles verscheept. Dit aantal zegt niks over de hoeveelheid consoles dat daadwerkelijk verkocht is, maar het moge duidelijk zijn dat de vraag naar de nieuwe console van Sony nog altijd erg groot is. Tel daar nog 147 miljoen verkochte games bij op en je kan de conclusie trekken dat de Game & Network Services-divisie binnen Sony goede zaken heeft gedaan.

Aan de andere kant zijn de verkopen van de PlayStation 3, PSP en PS Vita gedaald tijdens het vorige kwartaal. Er zijn 1.1 miljoen PS3 consoles verkocht, terwijl de verkopen van beide handhelds bij elkaar met 1.4 miljoen verkopen iets hoger lagen.