De Hunters van Evolve: De Trapper klasse – Het monster in Evolve is groter, sterker en sneller dan alle hunters bij elkaar. Wat moet je dan doen om hem toch bij te kunnen houden? Je kan bijvoorbeeld aan Caira vragen of ze haar Acceleration Field inzet, maar ook dan is er nog een goede kans dat je het monster uit het oog verliest. Gevaarlijker nog is dat het monster op pad gaat om zich te wagen aan alle ‘lekkernijen’ die her en der te vinden zijn, wat het monster doet evolueren, waardoor hij nog moeilijker te verslaan is. Wel, er is een oplossing en deze oplossing brengt de Trapper met zich mee.

Verklein de bewegingsvrijheid

Elke Trapper heeft als klassemogelijkheid de ‘Mobile Arena’ en deze optie binnen het arsenaal aan wapentuig en specifieke mogelijkheden is dé perfecte manier om te voorkomen dat het monster zich van de hunters ontdoet. Er zal namelijk binnen de map een kleinere arena geactiveerd worden, waarbinnen het monster gevangen zit. Natuurlijk is er nog steeds wel bewegingsvrijheid, maar die is aanzienlijk minder dan normaal en dat geeft de hunters de uitstekende mogelijkheid om vol in de aanval te gaan. Het is voor het monster immers niet mogelijk om echt goed te ontsnappen – zolang de arena actief is – en belangrijker nog: het beperkt hem in de mogelijkheid om te evolueren. Maar dan moet je de Mobile Arena natuurlijk wel op het juiste moment inzetten.

Griffin

Griffin heeft absoluut de mooiste snorbaard van alle personages in de game en zijn gun ziet er ook absoluut niet verkeerd uit. Maar laten we klein beginnen met zijn Gauss SMG. Dit is, zoals de subtitel het al zegt, een submachine gun en dat is altijd handig om schade aan te brengen. Maar je rol als trapper zit hem natuurlijk in het in de val laten lopen van het monster. Dat kan natuurlijk met de Mobile Arena, maar wat Griffin nog meer kan, is zijn Harpoon Gun inzetten. Met dit geweer vuur je een harpoen op het monster af en daarmee zal het monster op de plek blijven waar hij dan is – hét moment voor het team om de aanval goed te openen en bij voorkeur vanaf alle kanten. Het monster kan echter weer ontsnappen aan de val die hem op zijn plaats houdt, maar zolang deze dat niet doorheeft, is het natuurlijk knallen geblazen om zoveel mogelijk schade aan te brengen. Als laatste heeft Griffin nog Sound Spikes tot zijn beschikking en dit zijn een soort sensoren die hij her en der over de map kan plaatsen, welke een signaal geven zodra het monster dit passeert.

Zit in het team met: Hyde, Lazarus en Bucket.

Maggie

Maggie is een meid die een dusdanige uitstraling heeft dat je er niet mee moet spotten. Niet zo gek ook, want met haar machinepistool ratelt ze de kogels achter elkaar door richting het monster. Het is misschien niet een bijster spannend wapen, maar wat Maggie tot een interessante hunter maakt, is dat zij Harpoon Traps in kan zetten. Bij juist gebruik kan een monster verstrikt raken in deze val en dan is-ie voor enige tijd goed de sigaar. Door zijn ineens beperkte bewegingsvrijheid verplaatst de aandacht van het monster van aanvallen of verdedigen naar hoe deze zo snel mogelijk uit de val kan ontsnappen – de perfecte gelegenheid om eens flink tekeer te gaan. Wat Maggie tevens interessant maakt, is het feit dat zij de enige is met een sidekick. Zij heeft namelijk Daisy tot haar beschikking, die automatisch het monster voor de hunters opspoort.

Zit in het team met: Markov, Val en Hank.

Abe

Deze kerel lijkt zo uit het wilde westen te zijn weggelopen met de outfit die hij draagt, waarmee hij op een cowboy lijkt. Onderschat deze gast echter niet, want met zijn Custom Shotgun kan hij op korte afstand enorme schade toebrengen aan het monster. Met zijn Stasis Grenade, mits dicht genoeg bij een monster gegooid, kun je deze flink vertragen, wat natuurlijk wel zo handig is. Als je dat vervolgens in een Mobile Arena doet, tja, dan is het monster wel een erg gemakkelijk prooi. Mocht je onverhoopt deze twee eerder genoemde mogelijkheden niet kunnen of willen aanwenden, dan is er nog een ander handig hulpmiddel dat Abe in kan zetten, namelijk Tracking Darts. Schiet een dart op het monster en hij zal automatisch te volgen zijn op je map. Zo weet je dus altijd waar het monster zich bevindt.

Zit in het team met: Parnell, Caira en Cabot.