De Hunters van Evolve: De Assault klasse – In Evolve speel je als jager verschillende rollen en hierdoor heb je een keuze in speelstijlen. Als je volop voor de actie gaat, dan is de Assault klasse echt iets voor jou. Deze klasse gaat voorop in de strijd om zoveel mogelijk schade aan te richten bij het monster. In een match ben je als Assault altijd voorin te vinden dus, maar als het gevecht begint, moet je toch tactisch gaan nadenken. Hoewel je de tank bent van de groep, moet je niet denken dat je het monster met al je vuurkracht in je eentje even kunt afknallen.

In het middelpunt van de chaos

Of het nu offline of online is, de matches in Evolve lopen vaak uit op een chaos waarbij je team verspreid kan raken en er constant actie is. Jij staat als Assault vaak in het middelpunt hiervan, want je kan met het arsenaal dat je hebt de meeste schade aanrichten van iedereen. Je bent echt de Rambo van het stel, maar vergis je niet, want bij deze rol komt ook een hoop tactiek kijken. Je gaat keihard de confrontatie aan met alle ingecalculeerde risico´s van dien.

Hoewel je de middelen hebt om erop los te knallen, moet je er ook voor zorgen dat je jouw teamgenoten van dekking voorziet waar dat nodig is. De Medic is vaak de grote prooi van het monster en zo kan het gebeuren dat je die moet zien te redden door al je vuurkracht op het monster te richten om zo de aandacht op jezelf te krijgen. Je zult als deze klasse veel moeten bewegen richting het monster om hem uit te lokken, maar je kunt niet als een roekeloze gaan schieten. Je legt dan namelijk erg snel het loodje en dan mist je team de extra kracht. Deze kracht is trouwens niet mis als we de onderstaande personages eens nader bekijken.

Markov

De ijskoele en kale Rus van het stel is Markov, welke uit de conversaties die wij hebben gehoord van de actie en chaos geniet. Hij kan niet wachten om het monster aan te vallen en dat nemen we hem ook niet kwalijk als we kijken naar zijn arsenaal. Met zijn Lightning Gun kan hij van een korte afstand veel schade veroorzaken terwijl hij met zijn secundaire wapen – wat een aanvalsgeweer is – van dichtbij én veraf hetzelfde kan doen. Met hem kun je dus zowel voor de aanval van dichtbij als van ver kiezen. Markov heeft ook nog een verrassing voor de monsters, want hij kan mijnen plaatsen om vervolgens het monster naar zich toe te lokken, zodat deze er vrolijk overheen loopt. Deze richten behoorlijk veel schade aan en zullen er tevens voor zorgen dat het monster wordt vertraagd. Net als Parnell heeft hij een Personal Shield dat hem beschermt voor een korte tijd, wat wel zo handig is in het heetst van de strijd één op één met het monster.

Zit in het team met: Maggie, Val en Hank.

Parnell

James Parnell is de naam en hij is zo groot en breed als een huis. Hij geeft precies weer waar de Assault klasse voor staat: brute kracht. Met zijn rode bepantsering trekt hij enthousiast ten strijde en zijn vaardigheden spreken voor zich. Zo is zijn rode uitrusting niet alleen maar iets cosmetisch. Nee, het is de Beserker Suit die hem de ´Super Soldier` ability geeft, waarmee hij dichtbij het monster kan komen. Activeer je deze vaardigheid en je kunt voor korte tijd veel sneller schieten met bijvoorbeeld de shotgun van Parnell. Dit gaat wel ten koste van Parnell´s health, die tijdens het gebruik van de vaardigheid terugloopt en daar moet je dus goed op letten. Wil je liever van veraf aanvallen, dan kan dit ook met de rakettenwerper. Zo kan je snel van zowel dichtbij effectief aanvallen als meer vanaf een afstand op het monster vuren.

Zit in het team met: Abe, Caira en Cabot.

Hyde

Als Markov kun je dus van op een afstand aanvallen of van dichtbij met de wapens die je hebt en dit is ook bij Hyde het geval. Parnell moet het van dichtbij met een shotgun doen en Markov met zijn Lightning Gun, maar Hyde kan het monster in de brand steken. Gewapend met zijn vlammenwerper kan hij dus van dichtbij lang achter elkaar het monster bestoken. Niet alleen zorgt dit voor health reductie bij het monster, het zicht van het grote gevaar wordt ook deels verhinderd door de vlammenzee. Stel dat het monster zich verschuilt, dan kun je wat giftige granaten gooien om hem uit zijn schuilplaats te krijgen. Hyde´s secundaire wapen is een grote minigun waarmee je zowel vanop afstand als van dichtbij het monster van verhit lood kan voorzien.

Zit in het team met: Griffin, Lazarus en Bucket.