De Hunters van Evolve: De Medic klasse – Medisch personeel, dat is altijd van groot belang en als je met drie anderen ten strijde trekt tegen uit de kluiten gewassen monsters, dan is het helemaal een must om het in je team te hebben. Geraak je in de problemen of vind je zelfs de dood? Geen nood, de Medic heeft als rol om juist in dat soort situaties bij te springen en je te helpen ofwel te reviven, om zo de strijd te kunnen voortzetten.

Het grote gevaar met de Medic

De Medic heeft in de aanval op de monsters een wat meer ondersteunende rol. Het is immers een speler die zich voornamelijk richt op het in de gaten houden van de teamleden. Natuurlijk heeft ook deze persoon de kracht en mogelijkheid om aanvallen uit te voeren op de vijand, maar ietwat op de achtergrond blijven is erg belangrijk. Het grote gevaar is namelijk dat als de Medic te grazen wordt genomen, het monster ineens een heel stuk sterker staat, want de andere spelers zijn dan veel kwetsbaarder.

Het devies bij de Medic is goed anticiperen op de actie, ietwat op de achtergrond blijven en adequaat reageren op het moment dat het nodig is, want alleen dan kan je zegevieren met je team. Om de variatie in deze klasse te behouden, zijn er drie verschillende varianten in de game beschikbaar die allen deel uitmaken van een team. Per persoon kijken we naar zijn of haar mogelijkheden.

Val

Deze stoere dame lijkt met haar outfit rechtstreeks uit het leger te komen. De dame is goed gepantserd en voorzien van een kolossaal sniper geweer. Leuk detail: dit geweer vuurt armor-piercing kogels af, ideaal natuurlijk om monsters mee te verzwakken. Haar secundaire wapen is de zogenaamde ‘Medgun’, waarmee ze vanop afstand teamleden kan healen. Daarbij komt nog een tranquilizer gun als unieke mogelijkheid en dat is best wel een handig ding. Gaat het monster iets te snel? Gebruik het geweer en vertraag het met een verlammingsdart, waardoor het monster aanzienlijk minder snel voortbeweegt. Ook handig als je team bijna het loodje legt; het geeft je iets meer tijd om je teammaten te healen.

Zit in het team met: Markov, Maggie en Hank.

Lazarus

Mannen gaan vol voor de actie, het geweld en spektakel, maar Lazarus niet. Deze streng kijkende kerel mag ook een Medic genoemd worden en ondanks zijn attitude zal hij zich wat op de achtergrond begeven. Met zijn snipergeweer met geluidsdemper is hij bovendien nog geruisloos ook en als het monster iets te hard te keer gaat, dan zet hij gewoon zijn ‘Shield Projector’ in. Aangezien zijn wapen een stille is en hij vooral erg goed met stealth is, heeft hij de unieke mogelijkheid om zichzelf onzichtbaar te maken. Juist, dat is wel heel erg handig als je een teamgenoot te hulp moet schieten en het monster staat iets te dichtbij of als je ongestoord het monster wil bestoken vanop een afstand. Stealth, het biedt vele mogelijkheden in zowel offensief als defensief opzicht, zeker in het geval van Lazarus.

Zit in het team met: Hyde, Griffin en Bucket.

Caira

De laatste Medic in het rijtje is de jongedame Caira. Ze ziet er badass uit en dat zal ze in de actie ook absoluut zijn. Op momenten dat ze niet het team aan het helpen is, kan ze de boel platbranden met een Napalm Grenade Launcher, een uitstekend wapen om het monster vanop afstand effectief aan te pakken. Tegelijk kan ze ook vanop afstand haar team helpen, want hetzelfde wapen beschikt ook over de mogelijkheid om ‘Healing Grenades’ af te vuren. Prima toch, een beetje vanop afstand met granaten rondschieten en resultaten boeken? Haar speciale mogelijkheid is de ‘Acceleration Field’ en hiermee kan ze zichzelf en haar team een boost geven, waardoor ze veel sneller en vlotter kunnen bewegen. Dat is nu precies wat je nodig hebt als het monster dreigt te ontsnappen en je nog net even die laatste klap uit wil delen, wat jou de overwinning doet bezorgen.

Zit in het team met: Parnell, Abe en Cabot.