Begin december werd hij al aangekondigd en deze week zal Super Stardust Ultra dan ook op het PlayStation Network verschijnen. Mark O’Connor, producer van XDev Studio Europe, kondigde dit namelijk aan op het PlayStation Blog. Samen met deze aankondiging is er ook een launch trailer vrijgegeven die je hierboven kan bekijken.

De voorgaande delen werden nog ontwikkeld door Housemarque, bekend van zoal Resogun en Dead Nation. Super Stardust Ultra is echter gemaakt door twee studio’s, namelijk XDEV en D3. In Super Stardust Ultra ben je een piloot die verschillende planeten in de ruimte moet zien te beschermen tegen steeds moeilijkere tegenstanders. Dit nieuwe deel brengt onder andere nieuwe features en gameplay, meer variatie en natuurlijk ook betere graphics. De game bevat tevens een split-screen optie voor twee tot vier spelers en coöp modi.

Super Stardust Ultra is overmorgen te downloaden vanuit de PlayStation Network Store voor €12,99. Heb je een abonnement op PS Plus? Dan krijg je in de eerste week vanaf de lancering hierop nog eens 20% extra korting.