In een interview met Famitsu hebben producenten Yoshinori Ono en Kazunori Sugiura laten weten dat Dragon’s Dogma Online eerder uit gaat komen dan Deep Down. Dit betekent dat de game een stukje naar achteren is geschoven, hoeveel extra wachttijd dit betekent werd helaas niet duidelijk.

Het komt niet als een verrassing aangezien het al vrij lang stil is rond de game. Daarnaast is de nieuwe in Tokio gevestigde ontwikkelaar nog druk op zoek naar nieuwe mensen om het team te versterken. Zo zijn ze bijvoorbeeld op zoek naar een GUI designer, special effects designer, character modeler en ga zo maar door. De bovenstaande showreel is dan ook waarschijnlijk bedoeld om potentiële nieuwe werknemers aan te trekken. Naast games als Dragon’s Dogma Online, Monster Hunter Frontier G, Breath of Fire 6 en Street Fighter: Battle Combination zien we daar heel even rond 21 seconden Deep Down.

Het is niet veel, maar voor nu zullen we het er even mee moeten doen. Sowieso zijn we er hier op de redactie al vanuit gegaan dat de game nog een tijd op zich laat wachten. Deep Down is namelijk een vijftien jarenplan en dat betekent dat de game een behoorlijk lange tijd mee moet gaan en zelfs console generatie overschrijdend zal worden. Het is dus rustig afwachten en genieten van de mooie beelden die zo nu en dan naar buiten worden gebracht.