Bij het bekendmaken van de kwartaalcijfers van Ubisoft heeft de CEO, Yves Guillemot, zich even kort uitgelaten over de volgende Assassin’s Creed. Het betreft hier natuurlijk het in Londen gesitueerde Assassin’s Creed: Victory en de planning is dat deze game in het volgende fiscale jaar gaat verschijnen (vanaf 1 april 2015 tot en met 31 maart 2016).

Nu mag dat absoluut geen verrassing zijn, want Ubisoft brengt al enkele jaren ieder jaar een nieuw deel uit. Interessanter is dat Guillemot bij dit ‘nieuws’ ook aangaf dat dit nieuwe Assassin’s Creed deel op de technologie van Assassin’s Creed: Unity zal draaien.

Afsluitend gaf hij aan dat Ubisoft geleerd heeft van de fouten die ze hebben gemaakt met het vorige deel en dat ze dit samen met de ervaring meenemen naar dit nieuwe deel. Dat is interessant, want Ubisoft gaf eerder aan dat ze meer tijd nemen voor nieuwe delen, maar toch wijken ze niet van hun ‘jaarlijks een nieuw deel’ planning af. Het kan zijn dat er nu nog meer mensen op de game zitten om al het gezeur dat met Unity meekwam te voorkomen. Ze moeten wel, willen ze een release eind dit jaar halen en een herhaling van het Unity debacle voorkomen.