We hebben een mooie week achter de rug waarin natuurlijk het nodige nieuws uit de industrie aan ons voorbij trok. Eén van de meest opvallende berichten was dat de Engelse site Eurogamer heeft besloten om voortaan géén cijfers meer te koppelen aan de reviews die zij publiceren. Dat is nogal een flinke verandering, aangezien zij dit voorheen altijd wel deden. Daarbij komt ook dat zij met deze wijziging niet meer worden meegenomen door Metacritic. Deze website laat je het gemiddelde cijfer zien van alle scores die een game gekregen heeft.

Reviewcijfers zijn dus plots weer helemaal actueel en hoewel we bij PSX-Sense momenteel absoluut niet de intentie hebben om cijfers te laten vallen, is het wel een mooi onderwerp voor discussie. Een cijfer geeft goed aan wat de kwaliteit van een game is, sluit aan op een review en dit kan voor de één zwaar doorwegen in zijn of haar aanschaf en voor de andere niet. Het kan natuurlijk ook zijn dat je helemaal geen reviews leest en dat je bepaalde games die je op je lijstje hebt staan toch wel koopt. Daarnaast kan het zo zijn dat je met name je beslissing om een game wel of niet te kopen juist baseert op het lezen van een review samen met een cijfer. Of misschien vind je het juist wel prettiger om reviews te lezen waar geen cijfers aan gekoppeld zijn.

Voor beide manieren – met en zonder cijfer – vallen genoeg goede argumenten aan te halen en het is nooit verkeerd om daar eens over te discussiëren. Net zoals de voorgaande weken horen we je mening ook nu weer graag in deze rubriek. Laat er weer een levendige en gezellig discussie ontstaan, maar hou het wel netjes.