Bij de introductie van de PlayStation 3 was het mogelijk om twee soorten accounts aan te maken. De beheerder van de console kreeg een ‘Master Account’ en alle andere gebruikers een ‘Sub-Account’. Dit was bedoeld om degene die het beheer had de andere accounts enigszins onder controle te houden. Iets wat wel verstandig is bij de wat jongere gamers.

Tegenwoordig is die onderscheid nergens echt nog ter sprake, behalve op het PSN en dat kan voor sub-account houders wat belemmering opleveren. Sony heeft geluisterd naar de feedback uit de community en laat nu weten dat iedereen die een sub-account heeft dit kan upgraden naar een master-account.

Iedereen die 18 jaar of ouder is en een sub-account heeft, die kan vanaf nu zijn of haar account upgraden naar een master-account, waardoor de online restricties die eventueel zijn opgelegd door een eerder master-account komen te vervallen.

Dergelijke restricties zijn berichten versturen, maandelijks te besteden bedragen, gameplay uitzendingen en meer. Door het account te upgraden naar een master-account krijg je alle vrijheid op de PlayStation platformen en mocht dit bij jou van toepassing zijn, hier kun je precies vinden hoe je zo’n upgrade uitvoert.