Codemasters brengt al enkele jaren Formule 1 games uit, maar dit jaar maken ze pas de stap naar de nieuwe generatie consoles. F1 2015 zal de eerste game zijn die op de PlayStation 4 gaat verschijnen en via afbeeldingen uit een gelekte interne mail hebben we nu de eerste beelden en informatie van deze racer.

Het is niet veel, maar zo krijgen we enigszins een indruk van hoe de game eruit komt te zien en gezegd mag worden is dat het – ondanks de kwaliteit van de afbeeldingen – er best netjes uitziet. Naast de eerste beelden zijn er via dezelfde mail ook wat details bekend geworden.

Codemasters richt zich op 1080p met een framerate van 60 per seconde. Momenteel haalt de game een fps van 45 tot 55 op de PlayStation 4, maar er is nog genoeg optimalisatie te doen aan zowel de CPU als de GPU kant van de console, om daarmee de beoogde 60 fps te halen.

Verder suggereert de mail dat de game nog drie maanden ontwikkeltijd heeft en dat het ergens deze zomer gaat verschijnen. Als laatste zien we nog dat deze game niet alle auto’s van het 2015 seizoen bevat. Wel zullen alle 2014 auto’s en een aantal 2015 hybride auto’s aanwezig zijn. De hybride auto’s zullen middels een update aangepast worden na de launch.

Codemasters heeft tegenover Videogamer.com aangegeven dat deze mail authentiek is.