http://www.psx-sense.nl/images/file/img_54e5b9739e91b.jpg

Sony focuste zich kortgeleden nog op allerlei markten en was eigenlijk overal wel actief. Dit is alleen niet al te winstgevend voor Sony geweest en de poging om een soort Samsung te zijn, maar dan meer premium, heeft ze flink wat verlies opgeleverd. Gelukkig staat Kaz Hirai nu aan het roer en hij weet precies wat belangrijk is voor Sony, namelijk de PlayStation-divisie. Sony doet het namelijk stukken beter nu de PS4 een hit is gebleken alsook PlayStation Plus. Men zet dan ook hoog in op PlayStation met onder andere Now, Vue, Music en Plus.

Sony is inmiddels het vet wat aan het wegsnijden dat voor de ongezonde financiële situatie zorgt. Divisies die geen winst maken, zoals de Vaio PC lijn, is al verkocht. De TV en smartphone business zijn hoogstwaarschijnlijk de volgende divisies die Sony van de hand gaat doen, zo blijkt uit uitspraken van Hirai.

Sony probeert nu ook veelal te mikken op services onder de vlag van PlayStation en dat gaat ze tot nu toe goed af. Ook het brengen van PlayStation Now naar Samsung TV’s kan een grote inkomstenbron worden.