Hardware-review: FPS Freek

Special FPS Freek Je bent vast en zeker wel eens een filmpje tegengekomen waarin je iemand ziet die erg hard ownt met zijn sniper. Een goed voorbeeld hiervan is de video die je hieronder kan zien. Hierin no-scoped iemand er op los in Call of Duty: Modern Warfare 2 en maakt prachtige kills. In de beschrijving van deze video staat dat de beste man gebruik maakt van zogenaamde FPS Freeks. Wij zijn toen op onderzoek uitgegaan wat deze dingen precies waren en toen kwamen we uit op een soort verlengstukjes voor je PS3-controller. Natuurlijk hebben wij deze FPS Freeks gelijk getest en of deze een voordeel hebben of niet, kom je nu achter in deze special.

Wat zijn FPS Freeks?

FPS Freek is een ontwikkeling van de mannen van KontrolFreek. De bedoeling van FPS Freek is om veel meer precisie te hebben bij First Person Shooters. FPS Freeks zijn kleine verlengstukjes die je bovenop de analoge sticks klikt van een PlayStation 3 controller. FPS Freeks geven je om precies te zijn 40% meer precisie voor het richten. Daarnaast kan je de beweging vloeiender maken wanneer je op iemand richt. Deze hulpstukken zijn vooral erg handig tijdens het snipen in First Person Shooters.

Zijn twee FPS Freeks niet teveel?

De FPS Freeks worden geleverd per paar, maar wij gebruiken maar één stuk omdat de tweede overbodig is die op de linker analoge stick is aangesloten. Dit omdat de linker analoge toch alleen wordt gebruikt voor het lopen of rennen en niet voor het richten van je geweer. Natuurlijk kan je gewoon beide hulpstukken bevestigen, maar voor de linker analoge stick heeft het niet zoveel nut.

BOOM! Headshot?

Aangezien men beweert dat het snipen veel lekkerder gaat met FPS Freeks zijn we zelf meer gaan snipen. Het was een stuk makkelijker om mensen te snipen. Zo is de beweging makkelijker te maken en kan je heel rustig op iemands hoofd mikken. Daarnaast is het een flink stuk makkelijker om bewegende vijanden te snipen wat voorheen toch een stuk moeizamer ging.

Werkt het of werkt het niet?

Op het eerste gezicht zul je denken dat het totaal niet zal werken. Integendeel, het was weliswaar wel een paar minuutjes worstelen om ze op de analoge sticks te krijgen maar dan zitten ze er ook erg stevig aan vast.

Nadat ze stevig aan de analoge sticks zaten merkten we dat het erg apart voelde, maar de analoge sticks voelden wel erg fijn aan in de vingers. Vervolgens gingen we het testen met Call of Duty: Modern Warfare 2. In het begin was het erg wennen, vooral omdat de bewegingen nu iets langer duurden. Het is daarom ook een tip om je gevoeligheid iets hoger te zetten dan normaal. Als je de gevoeligheid iets hoger hebt gezet dan duurt het wel iets langer om eraan te wennen, maar na een paar potjes raak je er echter aan gewend en geeft het toch wel een degelijke verandering. Het richten gaat vele malen beter en de headshots vliegen je om de oren.

Conclusie

De FPS Freeks bieden een zeer goede oplossing om je precisie te verhogen met First Person Shooters. Verwacht alleen niet dat je gelijk de sterren van de hemel speelt, want het kost tijd om te wennen. Ook zijn twee FPS Freeks op je controller overbodig, maar mocht je het fijn vinden om er twee te gebruiken dan kan dat uiteraard. Voor de ene persoon kan dit een uurtje duren en de anderen een stuk langer. Uiteindelijk komt het wel op jezelf aan of je beter speelt, FPS Freeks zullen je erbij helpen. FPS Freeks bieden dus niet alleen veel voordeel tijdens het snipen, maar ook juist met het richten.

Pluspunten:

– Veel meer precisie voor First Person Shooters
– Zitten stevig vast aan je analoge sticks
– Analoge sticks hebben meer grip

Minpunten:

– Worstelen om ze op je controller aan te sluiten
– Afdrukken blijven erg lang in de analoge sticks staan door de klemmen

 1.    41 XP
  hcnollie's avatar

  gedver ik kom in het filmpje voor van de sniper op de 1min en 5 sec nollie22.
  schaam

 2.    537 XP
  DARKSMOKE's avatar

  Interessand ! maar duur 😛

 3.    284 XP
  just1n's avatar

  vet item! 😀

 4.    831 XP
  Morticuz's avatar

  De gevoeligheid staat helemaal voluit bij mij bij fps shooters dus heeft geen zin voor mij denk ik…

 5. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  @Morticuz: Heeft wel zin hoor:P het helpt sowieso.. je bent niet gelijk preciezer doordat je gevoeligheid hoger staat.. mijn gevoeligheid staat nog op Medium bij Mw2 al is het wel aan te raden om hem hoger te zetten

 6.    336 XP
  .Stan's avatar

  Ik speel ook altijd op sensitivity ‘Custom’ en dan op 10 Insane.

 7.    831 XP
  Morticuz's avatar

  @GlobalSoldier: Nee weet ik maar zo reageer ik wel sneller 😉 .

 8.    6677 XP
  Myx's avatar

  Vet dat jullie dit hebben gemaakt, kwam er paar weken terug achter maar geloofde er niks van, ga nu wel ff kijken 😛

 9.    310 XP
  killbilspier's avatar

  ff een vraagje: WAAR KAN JE ZE KOPEN? trouwens wel toevallig dat ik tijdens de budget zondag in de comments had gevraagd of ze ook van die dingen hadden voor op je analog stick en nu krijgen we dit 😀 tnx als jullie naar mij hebben geluisterd ps3-sense 😀 ik wil ze wel kopen ookal zijn ze best duur.

 10.    88 XP
  Fynxx's avatar

  Ik denk dat er wel een verschil in zit of je er 1 of 2 gebruikt want je vingers zitten normaal op 1 hoogte en dan verschilt het. Net als je met 1 voet op de weg loopt en 1 op de stoep :P. Maar vette dingen maar voor mij te duur..

 11.    564 XP
  Rox92's avatar

  Of je koopt hem voor de PC dan kan je nog preciezer snipen 😉

 12. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  @killbilspier: stond al in de planning xD je kan ze trouwens kopen op www.limexb360.co.uk 😉

 13.    692 XP
  pikeepikee's avatar

  Ik snap nog niet echt hoe het werkt

 14.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Nog nooit van gehoord eigenlijk. Die dingen zien er niet uit (maar ze zullen allicht handig zijn)

 15. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  @afca-yuri: Ze werken wel jup..
  @pikeepikee: De analogen zijn gewoon wat langer gemaakt zodat je soepeler kan bewegen en kleine bewegingen makkelijker kan maken… misschien snap je het met dit plaatje; http://www.limexb360.co.uk/pub/files/Kontrol%20Freek/.thumbnails/1244214458_fpsproductpage_w200_h200.png

 16. Anoniem -   
  Ro's avatar

  dit filmpje zegt natuurlijk niks.

  ik ga liever voor de frag fx v2

  daarmee own je gegarandeerd 😉

  http://www.youtube.com/watch?v=cjPA9GZdpAc

 17.    549 XP
  Tjoe's avatar

  Never change a wining team

 18.    133 XP
  Kaiwa's avatar

  @hcnollie: Een troost voor jou die kerel @ 1.05 heette Nite22 niet Nollie22 😛

 19.    169 XP
  nWo_PsyKoMaNiaK's avatar

  lijkt me toch maar oncomfortabel..

 20.    121 XP
  Afrotastic's avatar

  Ik snap dat dit je aim verbeterd maar om eerlijk te zijn werkt de sniper in mw2 nou niet bepaald realistisch (bv als je tijdens het lopen schiet, schiet je nog steeds gericht) en kan je vrij gemakkelijk no scopen.

 21. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  @nWo_PsyKoMaNiaK: het is eeen flink stuk comfortabeler hoor,dat is moeilijk te geloven maar t is echt zo:P

 22. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  @Ro: dat slaat nergens op, dat kost rond de 100eu en dan kan je net zo goed op een pc gamen ipv een ps3

 23.    1919 XP
  ddvos's avatar

  ik sniper best veel dus voor mij is het wel wat maar 20 euro vind ik wel een beetje veel verkopen ze het niet ergens in nederland

 24.    188 XP
  JeFF_717's avatar

  Snap nog steeds niet hoe je hier door beter kan richten haha:P

 25. Anoniem -   
  Coen's avatar

  “Je bent vast en zeker wel eens een filmpje tegengekomen waarin je iemand ziet die erg hard ownt met zijn sniper. Een goed voorbeeld hiervan is de video die je hieronder kan zien. Hierin no-scoped iemand er op los in Call of Duty: Modern Warfare 2 en maakt prachtige kills.”

  Dit vind ik nou niet echt een mooie opening. Waarom niet vraag je?
  1: Dit is, in hoeverre je het kunt noemen, een montage. Oftewel, record je gameplay een week lang, pleur de mooie shots samen. Done. Alleen is hij vergeten het te editten 😛
  2: FPS Freeks maakt je niet een betere no scoper. No scopes zijn puur luck. Blablabla skill. Er zijn trucjes ja, maar het gaat uiteindelijk om luck.

  Niet dat FPS freeks je niet helpen, (misschien wel niet), maar het maakt je niet 1-2-3 beter, en al helemaal geen no scope legend..

  En die 2de video zegt ook niet echt veel.. Je moet het zelf ervaren..

 26. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  @Coen: als je iets beter heb gelezen staat er ook in dat je niet ineens de sterren van de hemel speelt.. en het helpt idd niet zoveel met noscopen maar wel een beetje.

 27.    5456 XP
  7th-son's avatar

  het komt alleen maar door het principe van dat je analoge sticks langer zijn, waardoor je preciezer kunt richten.
  maar hierbij geld als nog:
  oefening baart kunst (en kinderen)

 28.    219 XP
  wimb00's avatar

  koop ze mischien wel als ze in NL te koop zijn

 29.    174 XP
  Tom's avatar

  Ik vind het alleen jammer dat die dan meteen zo’n afdruk achterlaat in je stick. Verder wel handig, maar toch hartstikke simpel om zelf te maken, gewoon iets extra bovenop je stick plakken.

 30. Anoniem -   
  Marck's avatar

  Lijkt me sterk dat als ik die dingen op me controller zet ik ineens tering veel headshots ga maken!

 31. Anoniem -   
  Coen's avatar

  @GlobalSoldier

  Ik leg er gewoon even de nadruk erop 😉 Vele mensen denken nog steeds dat ze in 1 keer beter worden of uber goed met deze sticks. Lees maar eens over internet. Als er klachten zijn, gaat het meestal daar wel over. ‘Dat ze niet beter zijn geworden..’.. Wel jammer dat ze in totaal 20 zijn door de vervoers/import kosten

 32. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  @Coen: ik hoef er niet op internet voor te lezen want ik heb ze al xD maar voordat ik ze ging kopen heb ik wel wat comments gelezen van mensen die deze hebben en 8/10 van die reacties waren erg positief

 33.    169 XP
  nWo_PsyKoMaNiaK's avatar

  @.Stan:
  “Insane” kan de beste fps’r ter wereld nog niet deftig hanrteren ik speel altyd op high sensivity

 34.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Misschien wel kopen..

 35.    4541 XP
  ps3dennis's avatar

  Dit was toch al een keer geplaatst.

 36. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  @ps3dennis: Hij stat er alleen ff nog een keer want die e3 vooruitblikken stonden er en de E3 is allang voorbij:P

 37.    790 XP
  Robbert's avatar

  Misschien dat ik er ooit nog 2 van deze bestel. Maarja, je hebt er maar één nodig hè. Achja, die 2e kom ik toch wel kwijt.

 38. Anoniem -   
  SwiftzzHD's avatar

  dit moet je kopen als je op mw2 quickscoped en trickshot het is perfect voor trickshots ik heb het ook echt geweldig door het sneleren bewegen lijkt het alsof je sensivetie 12/13 hebt