Special FPS Freek Je bent vast en zeker wel eens een filmpje tegengekomen waarin je iemand ziet die erg hard ownt met zijn sniper. Een goed voorbeeld hiervan is de video die je hieronder kan zien. Hierin no-scoped iemand er op los in Call of Duty: Modern Warfare 2 en maakt prachtige kills. In de beschrijving van deze video staat dat de beste man gebruik maakt van zogenaamde FPS Freeks. Wij zijn toen op onderzoek uitgegaan wat deze dingen precies waren en toen kwamen we uit op een soort verlengstukjes voor je PS3-controller. Natuurlijk hebben wij deze FPS Freeks gelijk getest en of deze een voordeel hebben of niet, kom je nu achter in deze special.

Wat zijn FPS Freeks?

FPS Freek is een ontwikkeling van de mannen van KontrolFreek. De bedoeling van FPS Freek is om veel meer precisie te hebben bij First Person Shooters. FPS Freeks zijn kleine verlengstukjes die je bovenop de analoge sticks klikt van een PlayStation 3 controller. FPS Freeks geven je om precies te zijn 40% meer precisie voor het richten. Daarnaast kan je de beweging vloeiender maken wanneer je op iemand richt. Deze hulpstukken zijn vooral erg handig tijdens het snipen in First Person Shooters.

Zijn twee FPS Freeks niet teveel?

De FPS Freeks worden geleverd per paar, maar wij gebruiken maar één stuk omdat de tweede overbodig is die op de linker analoge stick is aangesloten. Dit omdat de linker analoge toch alleen wordt gebruikt voor het lopen of rennen en niet voor het richten van je geweer. Natuurlijk kan je gewoon beide hulpstukken bevestigen, maar voor de linker analoge stick heeft het niet zoveel nut.

BOOM! Headshot?

Aangezien men beweert dat het snipen veel lekkerder gaat met FPS Freeks zijn we zelf meer gaan snipen. Het was een stuk makkelijker om mensen te snipen. Zo is de beweging makkelijker te maken en kan je heel rustig op iemands hoofd mikken. Daarnaast is het een flink stuk makkelijker om bewegende vijanden te snipen wat voorheen toch een stuk moeizamer ging.

Werkt het of werkt het niet?

Op het eerste gezicht zul je denken dat het totaal niet zal werken. Integendeel, het was weliswaar wel een paar minuutjes worstelen om ze op de analoge sticks te krijgen maar dan zitten ze er ook erg stevig aan vast.

Nadat ze stevig aan de analoge sticks zaten merkten we dat het erg apart voelde, maar de analoge sticks voelden wel erg fijn aan in de vingers. Vervolgens gingen we het testen met Call of Duty: Modern Warfare 2. In het begin was het erg wennen, vooral omdat de bewegingen nu iets langer duurden. Het is daarom ook een tip om je gevoeligheid iets hoger te zetten dan normaal. Als je de gevoeligheid iets hoger hebt gezet dan duurt het wel iets langer om eraan te wennen, maar na een paar potjes raak je er echter aan gewend en geeft het toch wel een degelijke verandering. Het richten gaat vele malen beter en de headshots vliegen je om de oren.

Conclusie

De FPS Freeks bieden een zeer goede oplossing om je precisie te verhogen met First Person Shooters. Verwacht alleen niet dat je gelijk de sterren van de hemel speelt, want het kost tijd om te wennen. Ook zijn twee FPS Freeks op je controller overbodig, maar mocht je het fijn vinden om er twee te gebruiken dan kan dat uiteraard. Voor de ene persoon kan dit een uurtje duren en de anderen een stuk langer. Uiteindelijk komt het wel op jezelf aan of je beter speelt, FPS Freeks zullen je erbij helpen. FPS Freeks bieden dus niet alleen veel voordeel tijdens het snipen, maar ook juist met het richten.

Pluspunten:

– Veel meer precisie voor First Person Shooters
– Zitten stevig vast aan je analoge sticks
– Analoge sticks hebben meer grip

Minpunten:

– Worstelen om ze op je controller aan te sluiten
– Afdrukken blijven erg lang in de analoge sticks staan door de klemmen