Axiom Verge is helemaal goedgekeurd om uitgebracht te worden op de PlayStation 4 en PlayStation Vita. De eenmans ontwikkelaar Tom Happ kondigt hierbij meteen aan dat de PlayStation 4 versie van de game op 1 april zal verschijnen. Even was er nog sprake van uitstel, aangezien Happ wellicht liever de PlayStation 4 versie vast wilde houden tot de Vita variant ook klaar was. Hij kon echter toch niet wachten om de wereld zijn game te laten zien.

Mensen die de game een beetje gevolgd hebben zullen wel weten dat Axiom Verge een klassieke identiteit heeft en sterk doet denken aan games als Super Metroid, Contra en Blaster Master. Je speelt een wetenschapper die wakker wordt op een buitenaardse kwaadaardige planeet en het is aan jou om uit te zoeken hoe je daar terecht bent gekomen en hoe die wereld ontstaan is.

Tijdens je tocht en uiteraard actievolle gevechten verdien je ook power-ups. Zo heb je bijvoorbeeld de Nova, een wapen dat langzaam schiet, maar wel de kogels mid-air kan laten ontploffen in zes verschillende richtingen. Best handig toch? Wat dacht je daarnaast van een drilboor of de disruptor die de omgeving uit elkaar laat trillen. It’s all there.

Dus mocht je zin hebben in een goede old school shooter, check dan op 1 april de PlayStation Store en haal die game binnen. Voor illustraties van de bovengenoemde power-ups, klik even hier.