Volgende maand verschijnt na enig uitstel dan echt Battlefield: Hardline en zoals jullie nu allemaal wel weten is dit een afwijkend deel in de serie. Het toneel is ditmaal geen slachtveld, maar het is meer een kat en muis spel tussen de politie en boeven.

Toch zijn er onderdelen waardoor je meteen aan Battlefield moet denken en een voorbeeld daarvan zijn de klassen voor de multiplayer. Dit is ook aanwezig in Battlefield: Hardline, maar werkt net even anders. Op het Battlefield blog gaf men wat nieuwe details vrij.

Operator: Deze heeft als taak om het team te healen, voorzien van healthpacks, revives en als speciale gadget heeft deze Survivor. Dit stelt hem of haar in staat om zichzelf tot leven te wekken nadat deze is gestorven door een explosie of roadkill.

Mechanic: In deze rol moet je er voor zorgen dat de voertuigen van het team blijven rijden. Als speciale gadget heeft deze Sabotage. Hiermee kun je een belangrijke locatie, zoals een kluisdeur, saboteren met een explosief waardoor je kortstondig weerstand kan bieden.

Enforcer: De naam van deze klasse zegt het al. Hiermee ga je vol in de aanval en kun je bijvoorbeeld een riot shield gebruiken om de eerste klappen op te vangen. Als taak heb je ook om je team te voorzien van munitie door ammopacks te droppen.

Professional: Als je van snipen houdt dan is dit wat voor jou. Naast van op een afstand vijanden afknallen kun je ook camera´s plaatsen die vijanden voor je team spotten. Of plaats apparatuur waardoor de tegenstander veel vijanden ziet die er in werkelijkheid niet zijn om zo verwarring te zaaien. Als gadget heeft deze Stealth en zo kun je van de minimap verdwijnen en ongezien de vijanden benaderen.

Battlefield: Hardline verschijnt op 19 maart voor zoal de PlayStation 3 en PlayStation 4.