http://www.psx-sense.nl/images/file/img_54ec5b1ce85d4.jpg

Doe een simpele zoekopdracht op PSX-Sense naar ‘day one patch‘ en je zult zien dat bijna elke game die voor de PS4 is uitgekomen hier gebruik van maakt. Sony is hier niet heel blij mee en in een interview heeft Jim Ryan, CEO van SCE Europa, aangegeven hier ook klaar mee te zijn. Als voorbeeld haalde men in het interview ook Driveclub naar boven, Sony’s eigen titel die op dag 1 niet naar behoren wist te werken. Hij geeft toe dat dit een grote fout was van Sony en hiervan geleerd te hebben.

Heel enthousiast werd hij ook niet van de welbekende AC: Unity gate, die zo goed als ‘gebroken’ werd afgeleverd door Ubisoft. Wat ooit moest dienen als last-minute fixes is volgens Jim Ryan nu een systeem geworden om op het laatste moment nog even een patch uit te brengen om de game af te maken. Hiermee liggen eigenlijk gewoon games in de winkels die helemaal nog niet af zijn.

Hij belooft dan ook dat het bedrijf beter haar best gaat doen om dit soort praktijken te voorkomen en aan banden te leggen. Patches zijn immers tijdrovend om te installeren en downloaden haalt de lol uit het halen van een nieuwe game of om een pre-order te plaatsen.