http://www.psx-sense.nl/images/file/img_54ec692b39970.jpg

Volgens nieuwe informatie uit een rapport blijkt dat de PlayStation 4 verantwoordelijk is voor het meest winstgevende jaar van Sony sinds 1998. Shuhei Yoshida vertelde in een interview dat de sleutel tot het succes met PlayStation – met name die van de PS4 – de diversiteit is geweest. Sony’s PlayStation divisie is de sterkste en gezondste divisie binnen het bedrijf en zorgt ervoor dat Sony kan blijven bestaan.

Volgens Yoshida is diversiteit erg belangrijk geweest en de investering die men heeft gedaan in indie games op PlayStation systemen, zoals The Tomorrow Children en Tokyo Jungle – die meer dan 231.000 keer verkocht is -, blijken de moeite waard te zijn geweest.

“The industry’s focus has narrowed too much,”[…]“Can we continue producing interesting new products? That’s become a real concern.”, aldus Yoshida.

“If it wasn’t for Sony, there is no way I would be doing this now,”, zei Yohei Kataoka, hoofd van de Tokyo Jungle studio Crispy, “It was like an angel investment, something unheard of in the games industry.”