http://www.psx-sense.nl/images/file/img_54edd5822e635.jpg

De PlayStation 4 werd op 22 februari 2014 gelanceerd in Japan, Sony’s thuisland. Het ging alleen wat anders dan de voorgaande consoles, zo kwam de PS4 namelijk later uit in Japan dan dat de console uitkwam in Europa en Noord-Amerika. Dit is omdat de PS3 nog van enorme populariteit genoot in Japan en ze daar niet zo snel overstappen op nieuwe consoles, tenzij er echt wat games te verkrijgen zijn waarin massale interesse bestaat.

DualShockers legde de verkoopcijfers van de PS4 in Japan van het afgelopen jaar naast elkaar en telde dit bij elkaar op. Hieruit is gebleken dat in de 365 dagen dat de PS4 te koop is in Japan er 1.143.542 exemplaren zijn verkocht. Hiermee is Japan verantwoordelijk voor slechts een fractie van de wereldwijde sales van de PS4, die momenteel op ruim 18 miljoen ligt.

In de grafiek hieronder zie je hoe de PS4 verkopen per week zijn verlopen, opvallend is het enorm krachtige begin en eigenlijk vlot daarna meteen een flinke drop in verkopen. De laatste weken waren een stuk gunstiger voor Sony, met klimmende sales.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_54edd6d8c7327.jpg