De week is weer voorbij en het is dus weer tijd voor een nieuw artikel in de rubriek “Jouw mening”. Vorige week kwamen er veel reacties op het artikel dat ging over of je wel of niet je games digitaal zou moeten kopen. Deze week trappen we wederom af met een stevige stelling. Ben jij namelijk voor of tegen het kopen van DLC?

Bijna elke game die tegenwoordig uitgebracht wordt, krijgt nadat deze verschenen is nog extra uitbreidingen waar je dan soms voor moet betalen. Je kan zulke DLC dan vaak los kopen of je schaft meteen een Season Pass aan, zodat je gelijk klaar bent. Denk bijvoorbeeld aan de twee uitbreidingen voor Destiny of aan de Havoc DLC voor Call of Duty: Advanced Warfare, die deze week verschenen is. Maar voegt DLC volgens jou wel iets toe aan een game? Of is het juist een gemakkelijke manier voor uitgevers en ontwikkelaars om nog even extra geld te verdienen en worden consumenten hierdoor alleen maar extra uitgebuit?

Het zal per spel voor iedereen verschillend zijn en het roept ook weer de nodige vragen op. Speel(de) je bijvoorbeeld graag Watch_Dogs en heb je daarna ook de Bad Blood DLC gekocht, of juist niet en waarom dan niet? Of speel je vaak Call of Duty: Advanced Warfare, maar weiger je uit principe om DLC hiervoor aan te schaffen? Wat te denken van Evolve, waarvan er een enorme hoeveelheid content direct bij launch achter een paywall zat. Had dat niet al gelijk beschikbaar moeten zijn? Of voegt DLC volgens jou juist heel wat toe en ben je bereid hier extra geld voor neer te leggen om zo een zo compleet mogelijke ervaring te krijgen? Nog een ander voorbeeld: de mogelijkheid om ‘time-saver’ packs te kopen, waarmee je tegen betaling alle te unlocken content ineens vrijspeelt.

Er zijn zoveel verschillende games die verschijnen en zoveel gamers die allemaal weer andere games leuk vinden en daar wel of geen DLC voor kopen. Wanneer koop jij wel en wanneer koop jij geen uitbreiding voor een game? We zijn reuzebenieuwd naar jouw mening. Net zoals de voorgaande weken horen we die ook nu weer graag in deze rubriek. De regels zijn inmiddels wel duidelijk: zorg dat het netjes blijft, en dat er vooral een levendige en gezellige discussie ontstaat.