http://www.psx-sense.nl/images/file/img_54f599a10d1de.jpg

Op Amazon is Hori’s nieuwe arcade stick verschenen die compatibel is met zowel de PlayStation 3 als de PlayStation 4. Wat betreft de releases van Street Fighter V en Tekken 7 zijn ze ruim op tijd en dat is natuurlijk erg gunstig. De Hori Real Arcade Pro 4 Kai is officieel gelicenseerd door Sony en komt met verbeterde behuizing en meer ruimte tussen de joystick en de buttons. Dit is gedaan zodat het comfort tijdens het langer spelen erop vooruit gaat.

Ook heeft men gebruik gemaakt van de duurzame Hayabusa joystick en Kuro push buttons voor verbeterde accuraatheid. Om de PS4 beter te ondersteunen is er een Share button toegevoegd en een toggle switch om de stick in PS3 of PS4-modus te zetten. Dit is ideaal als je nog oudere fighting games wilt spelen op je PS3, omdat de PS4 er nog niet zo heel veel heeft. Future-proof dus.

De stick ondersteunt ook de onlangs uitgekomen games: Dead or Alive 5: Last Round en Guilty Gear Xrd Sign, en zal straks ook support bieden voor Mortal Kombat X.

Een releasedatum voor Europa is er vooralsnog niet, maar importeren is een optie. De stick zelf kost $149.99 en was vrij snel uitverkocht bij Amazon. Heb dus even geduld wanneer je tot bestellen overgaat.