Volgende week dinsdag, 10 maart, zal GTA Online de langverwachte Heists update mogen verwelkomen en deze update zal vergezeld worden met de nodige extra features die we hieronder even voor je op een rijtje hebben gezet.

Adversary Modi

Deze nieuwe PvP modi voegen nieuwe competitieve uitdagingen aan GTA Online toe. Deze modi worden vrijgespeeld door voortgang te boeken met de Heists.

  • Come out to play – Een team van drie Runners probeert thuis te komen, terwijl een team van Hunters op jacht is naar hun bloed. Runners zijn goed bewapend maar kunnen zich alleen per voet verplaatsen. De Hunters hebben daarentegen een free-aim shotgun tot hun beschikking en kunnen zich verplaatsen per motorfiets of ATV. De Hunters mogen hun voertuig nooit verlaten en hebben onbeperkte levens. Runners hebben slechts één leven, maar wel alle wapens tot hun beschikking.
  • Siege Mentality – Maximaal vier spelers moeten stand zien te houden tegenover maximaal zes aanvallers op één locatie. De aanvallers hebben onbeperkte levens, maar alleen geweren waar de loop van is afgezaagd. De verdedigers kunnen daarentegen gebruik maken van al hun wapens.
  • Hasta la Vista – De achtervolging wordt ingezet! Truckers maken jacht op fietsers. Het doel van de fietsers is simpel: haal de finish van het laatste checkpoint zonder dat je verpulverd wordt onder de wielen van de achtervolgende trucks. De fietsers moeten hierbij zowel goed voor hun op de weg letten om obstakels te ontwijken, als over hun schouders om de truckers voor te blijven. Haalt één van de fietsers de eindstreep? Dan winnen alle fietsers uit zijn team. Worden alle fietsers voortijdig uitgeschakeld, dan winnen de truckers.

Daily Objectives

Er zullen drie nieuwe doelen per dag verschijnen waarbij spelers achter elkaar door kunnen gaan met deze opdrachten en uitdagingen die maar liefst $500.000 op kunnen leveren. De ‘Daily Objectives’ bieden een variatie van vrije activiteiten en jobs, zodat er voldoende variatie is.

Freemode activiteiten

Er zullen nieuwe activiteiten aan de Freemode worden toegevoegd. Lester zal deze telefonisch aan je voorleggen en dit zal je vooral veel GTA$ en RP-bonussen op kunnen leveren. Daarnaast worden er nieuwe Awards beschikbaar gesteld voor als je de uitdagingen in stijl weet af te ronden. Deze Awards kunnen je exclusieve items, zoals t-shirts en onderdelen voor je auto’s opleveren.

Verder zal er een in-game e-mail notificatiesysteem geïntroduceerd worden, waarmee je direct contact op kan nemen met je GTA Online vrienden. Het maakt hierbij niet uit of ze in een andere sessie zitten, hiermee kan je elkaar altijd bereiken.