http://playsense.nl/images/file/img_54f84c41936a5.jpg

Interfaces zijn nooit echt Sony’s sterkste punt geweest, maar met de PlayStation 4 interface heeft Sony laten zien dat het wel mogelijk is voor de Japanners om een fijne interface te maken. Over het algemeen zijn we dan ook erg te spreken over de interface van de PlayStation 4, maar er is één struikelblok waar een hoop mensen tegenaan lopen: de PlayStation Store. Dit is opmerkelijk, aangezien dit meteen ook één van de belangrijkste onderdelen is van de PS4 en als dat niet altijd even goed werkt, dan is dat allesbehalve gunstig.

Een veelgehoord punt van kritiek over de PlayStation Store is dat het onoverzichtelijk is en niet fijn navigeert. De PlayStation Store is behoorlijk verwarrend ingedeeld en de benodigde navigatie is niet op alle punten even innovatief. De genoemde punten zijn alleen wel relatief en kunnen door iedereen weer anders ervaren worden. Het ontbreken van features is dan weer iets waar we allemaal last van hebben.

Het zou bijvoorbeeld al enorm schelen als digitale games op hun ‘artikelpagina’ voorzien worden van meerdere HD-trailers, zoals de launch trailer en gameplay trailers. Als je nu een indiegame ziet waar je niet veel van weet, ben je genoodzaakt om op je telefoon een gameplay trailer op te zoeken alvorens je de game aanschaft. Ook zijn er genoeg mensen die de game industrie niet op de voet volgen en voor hen zou het behoorlijk handig zijn om content van de game in de PlayStation Store te kunnen bekijken.

Traagheid is dan weer wellicht een ergernis die zich niet alleen voordoet bij de PlayStation Store (Trophies synchroniseren is een hel), maar wel erg hinderlijk is. Vaak klik je iets aan en kijk je naar een draaiend rondje waar je niet veel mee opschiet. Het haalt de responsiviteit uit de PlayStation Store en dat is best jammer. In die zin is de ‘nieuwe’ PlayStation Store in vergelijking met de vorige niet bepaald een vooruitgang, en al zeker niet op de PlayStation 3.

Dat een digitale winkel inrichten niet gemakkelijk is, daar kunnen we allemaal inkomen. Er zijn echter genoeg voorbeelden van hoe het wel kan. Denk dan zoal aan de Apple app store en Google Play. Het is vooral veel kritiek op de PlayStation Store, maar ervaren jullie dit ook zo? Vind je de PlayStation Store een fijne plek of zie je liever een alternatief? Hoe zou je willen dat Sony het aanpakt?

We horen jullie mening zoals gewoonlijk weer graag, maar hou het wel netjes.