PSx-sense: FUT krijgt gebalanceerd systeem
Electronic Arts heeft zojuist een nieuwe update doorgevoerd in het Ultimate Team gedeelte van FIFA 15. Deze update zorgt ervoor dat spelers niet meer voor astronomische bedragen verkocht kunnen worden, maar voortaan een minimale én maximale verkoopprijs hebben. Lionel Messi bijvoorbeeld mag alleen nog maar aangeboden worden op de transfermarkt voor een bedrag tussen de €5.000.000 en €7.500.000. Ook zal elke speler die je nu vindt op de transfermarkt een ‘Koop Nu/Buy Now’ optie bevatten. De open veiling op een item/speler is dus niet meer mogelijk.

PSX-sense: FUT team krijgt gebalanceerd prijssysteem

Voor deze update was het nog mogelijk om een waardeloos item, zoals bijvoorbeeld een shirt van een club of een teamgeest stijl-upgrade item tegen een torenhoog bedrag te koop te zetten. Coin-handelaren deden dit vooral om vervolgens de opbrengst door te kunnen verkopen aan andere spelers. Dit bleek lucratief te zijn, want deze coin-handelaren zitten veelal onder de reguliere EA verkoopprijs van deze coins.

In FIFA Ultimate Team waren veel van dit soort handelaren actief, maar door het invoeren van prijsmarges wordt het nu dus voor de handelaren moeilijker om massaal coins aan spelers te verkopen, waarmee EA een ‘illegale’ markt uitsluit, uiteraard in eigen gewin.