Na eerdere geruchten heeft Sony afgelopen nacht via het PlayStation Blog firmware 2.50 voor de PlayStation 4 aangekondigd. Deze update bevat inderdaad de Suspend/Resume feature alsook andere functies die eerder al lekten via betatesters. We hebben hieronder alle belangrijke nieuwe features voor je op een rijtje gezet.

  • Suspend/Resume – Met deze functie kun je met een druk op de PlayStation knop direct verder waar je was gebleven. Als je er weer mee stopt zet je de PlayStation 4 in de rustmodus en als je bijvoorbeeld een dag later verder wilt, dan is de druk op de PlayStation knop voldoende. Hiermee sla je de opstartlogo’s en meldingen evenals het inloggen op de PS4 over.
  • Sub-account upgrade – Spelers met een sub-account kunnen op het moment dat ze 18 jaar zijn direct hun account upgraden naar een master account en dit via de console zelf. Door deze upgrade uit te voeren zullen restricties op chatten, het bijvullen van de portemonnee, aankopen doen en meer komen te vervallen.
  • Facebook vrienden zoeken – Je kunt via de PS4 in je Facebook vriendenlijst zoeken naar welke Facebook vriend ook een PlayStation Network account heeft om daar eventueel ook PSN vrienden mee te worden.
  • Remote-play & Share-play op 60 fps – Je krijgt de optie om te kiezen uit 30 of 60 fps bij games die je via Remote-play speelt of deelt met Share-play. De mogelijkheden hierbij zijn afhankelijk van de game in kwestie en je internetverbinding.
  • Toegankelijkheidsopties – De update zal een aantal nieuwe opties introduceren die de toegankelijkheid verder moeten verbeteren. Denk zoal aan: text-to-speech, grotere tekst, dikgedrukte tekst, hogere contrast in de user interface, zoomopties voor afbeeldingen en nog veel meer. Een andere functie is vooral voor de minder valide spelers onder ons wellicht erg handig. Het zal mogelijk zijn om de DualShock 4 knoppen layout anders in te delen.
  • Tropy verbeteringen – Zodra de gebruiker een trophy haalt zal er automatisch een screenshot gemaakt worden. Tevens zullen games met een trophypercentage van 0% uit de trophylijst verwijderd kunnen worden. Verder zullen er nog wat meer sorteeropties worden toegevoegd.
  • Video’s delen – Via de Share knop zal het mogelijk zijn om video’s direct te delen naar een ander video-platform, namelijk Dailymotion.

De update zal ongetwijfeld nog veel meer functies met zich meebrengen, maar dit zijn vooralsnog even de belangrijkste features. Wanneer firmware 2.50 zal verschijnen is niet bekendgemaakt.