Uncharted 4: A Thief’s End is deze week opgeschoven naar 2016 en is ‘helaas’ niet de enige game die 2015 gaat overslaan. Ook Homefront: The Revolution komt pas volgend jaar uit voor de PlayStation 4, zo kondigde Deep Silver aan. Een exacte datum of kwartaal is nog niet bekendgemaakt.

Een specifieke reden voor het uitstel wordt eigenlijk niet gegeven, ontwikkelaar Dambuster Studios heeft simpelweg meer tijd nodig om van Homefront: The Revolution een topproduct te maken. De franchise wacht al meer dan drie jaar op een vervolg, welke in september 2011 werd aangekondigd door THQ. We weten echter allemaal hoe het afgelopen is met die uitgever.

De game werd in de eerste instantie bij Cytek UK alleen ontwikkeld, maar door het verliezen van hun uitgever nam Crytek vervolgens voor een half miljoen dollar de uitgeefrechten over. Daar werd stilletjes verder gewerkt aan de game.

Helaas ging het ook bij Crytek financieel niet lekker en werd de franchise weer doorverkocht. Koch Media was de gelukkige nieuwe eigenaar en hevelde het project over naar partner Deep Silver die het nu verder laat ontwikkelen door haar Dambuster Studios. Wat een avontuur heeft deze game al afgelegd zeg…