Om jullie even alvast in te lichten over het volgende nieuwsbericht, hebben we eerste de uitleg van het woord propaganda voor jullie. Dit zodat jullie weten wat Electronic Arts bedoelt met het statement over hun nieuwe game Medal of Honor.

Propaganda is het beïnvloeden van de publieke opinie om aanhangers te winnen voor bepaalde opvattingen of standpunten. Het omvat alle activiteiten waarmee mensen proberen anderen over te halen om hen te steunen.

Oké, hopelijk is dat duidelijk voor jullie, dan hebben we nu het statement van EA over Medal of Honor. Deze game komt aan het einde van dit jaar uit en speelt zich af in Afghanistan met de US Special Force die daar op dit moment ook lopen. Er zijn natuurlijk gelijk veel critici die denken dat deze game uitkomt als een stukje propaganda om zich meer achter de regering te sluiten met hun beslissingen.

Om iedereen voor te zijn is Sean Decker, de General Manager van EA Los Angeles, met een statementgekomen. EA zegt namelijk dat Medal of Honor zeker geen propaganda is, maar een game met gewoon normaal uitkomt. Het heeft niets te maken met politiek en het gaat gewoon om de game zelf.

Wat hij dus gewoon probeert te zeggen is dat EA met deze game totaal geen politieke bedoelingen heeft en daar zich ook niet mee wil bemoeien, maar gewoon een supergame wilt afleveren die enorm realistisch is.

“It’s not going to be a big propaganda piece where we wave the flag, or anything like that. It’s literally about the people that’re on the ground.. I think, again, it was trying to stay out of all the politics.”