EA: “Medal of Honor is geen stukje propaganda”

Om jullie even alvast in te lichten over het volgende nieuwsbericht, hebben we eerste de uitleg van het woord propaganda voor jullie. Dit zodat jullie weten wat Electronic Arts bedoelt met het statement over hun nieuwe game Medal of Honor.

Propaganda is het beïnvloeden van de publieke opinie om aanhangers te winnen voor bepaalde opvattingen of standpunten. Het omvat alle activiteiten waarmee mensen proberen anderen over te halen om hen te steunen.

Oké, hopelijk is dat duidelijk voor jullie, dan hebben we nu het statement van EA over Medal of Honor. Deze game komt aan het einde van dit jaar uit en speelt zich af in Afghanistan met de US Special Force die daar op dit moment ook lopen. Er zijn natuurlijk gelijk veel critici die denken dat deze game uitkomt als een stukje propaganda om zich meer achter de regering te sluiten met hun beslissingen.

Om iedereen voor te zijn is Sean Decker, de General Manager van EA Los Angeles, met een statementgekomen. EA zegt namelijk dat Medal of Honor zeker geen propaganda is, maar een game met gewoon normaal uitkomt. Het heeft niets te maken met politiek en het gaat gewoon om de game zelf.

Wat hij dus gewoon probeert te zeggen is dat EA met deze game totaal geen politieke bedoelingen heeft en daar zich ook niet mee wil bemoeien, maar gewoon een supergame wilt afleveren die enorm realistisch is.

“It’s not going to be a big propaganda piece where we wave the flag, or anything like that. It’s literally about the people that’re on the ground.. I think, again, it was trying to stay out of all the politics.”

7 reacties

 1.    992 XP
  rickaa12's avatar

  De game wordt een knaller!

 2.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  Hilarisch gewoon, dat mensen zo achtelijk zijn dat als er een oorlogsgame is met oorlog die nu aan de gang is de game gewoon propaganda is.

 3.    228 XP
  Obvious's avatar

  Tjah…Afganistan is weer zo een typerend moslimland waar het alleen mis kan gaan. Niks nieuws. Maar een game associeren met de politiek zonder dat de devs daarop een beroep doen? Dan moet je wel heel achterlijk zijn.

 4. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  ik ben in ieder geval ERG nieuwschierig:)

 5.    542 XP
  niels's avatar

  okay.. dus als je een nazi speelt in een game is dit bedoelt zodat je een nazi wordt.. nee logisch.. omfg.. hoe dom kunnen mensen zijn…
  deze game wordt inderdaad vet 🙂 GO, EA!

 6.    6677 XP
  Myx's avatar

  Was er zelf niet bijgekomen. Boeit me echt niet xD

 7.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Ach ja er zijn altijd mensen die ergens iets achter zoeken. Mij lijkt het juist vet een game wat nu nog werkelijkheid is