http://playsense.nl/images/file/img_5506ca20dff2d.jpg

Firmware 2.50 voor de PlayStation 4 is inmiddels aangekondigd en moet binnenkort gaan verschijnen. De update is echter al vroegtijdig gelekt en dus zijn alle features eigenlijk al bekend en te zien in video’s. Een opvallende feature is iets waar console importeurs al jaren naar uitkijken. In Japan gebruikt men namelijk de X-button om iets te annuleren en de O-button om iets te bevestigen. Dit komt omdat Japanners de O associëren met bevestigen en X met annuleren.

Heb je toevallig een Japanse PlayStation-console? Dan zat je met het feit dat de X en de O omgedraaid waren. Dit vraagt behoorlijk wat gewenning als je de Westerse standaard aangeleerd hebt. In firmware 2.50 voor de PS4 gaat Sony nu je de mogelijkheid geven buttons om te wisselen, dit geldt dan voor alle games en de user interface.

Zo kun je ook instellen dat R1 zeg maar R2 wordt, zodat je bijvoorbeeld in inFAMOUS met R2 kunt schieten in plaats van R1. De opties verschijnen straks in het toegankelijkheids scherm van de PS4. Of er straks ook profielen mogelijk zijn voor verschillende games, dat is nog onduidelijk.