Binnenkort verschijnt Borderlands: The Handsome Collection en deze collectie bevat Borderlands 2 en Borderlands: The Pre-Sequel inclusief alle downloadbare content. Door deze collectie aan te schaffen kunnen we de laatste twee delen op de PlayStation 4 herbeleven en het is mogelijk om de savedata van de twee aanwezige games over te hevelen van de PlayStation 3 naar de PlayStation 4.

Om de saves over te zetten is het vereist dat voor beide games alle laatste updates zijn geïnstalleerd. Als je even niet gespeeld hebt, zorg dan dat je eerst even de laatste patches binnenhaalt. Als de patches eenmaal geïnstalleerd zijn en beide games zijn helemaal up to date op de last-gen consoles, dan is het mogelijk om de saves over te zetten.

In het hoofdmenu van de PlayStation 3 versies van Borderlands 2 en The Pre-Sequel kun je kiezen voor ‘Cross-save’ en nadien ‘Upload save’. Als je dit gedaan hebt kun je via het hoofdmenu van The Handsome Collection de functie ‘Download save’ bij de optie ‘Cross-save’ gebruiken om daarmee de save binnen te halen op de PlayStation 4.

Het overzetten van save data is alleen mogelijk binnen console familie, dus het is niet mogelijk om je save van de Xbox 360 over te zetten naar de PlayStation 4. Als je meerdere saves hebt, dan kan je deze allemaal overzetten, maar weet wel dat je dit één voor één moet doen. De originele save bestanden zullen niet worden verwijderd na het overzetten.

Hetgeen wat er meegenomen zal worden is het volgende: missie voortgang, statistieken, BadAss punten, geld en wapen slots. Hetgeen dat niet meegenomen zal worden is: items in Claptrap’s Secret Stash, trophies en Golden Keys. In ruil voor het missen van Golden keys krijg je een bonus en dat is het volgende: 75 nieuwe Golden Keys, bonus opties bij character customization en extra BadAss ranks.