PSX-sense: Hoop leuke nieuwtjes voor Mortal Kombat X

Nog 24 dagen en dan kunnen we eindelijk helemaal los gaan met bloedvergieten, botten breken en schedels inslaan. Op 14 april verschijnt Mortal Kombat X immers voor de PlayStation 4. Inmiddels duiken er overal leuke nieuwtjes op en zo was er gisterenavond een Kombat Kast op Twitch. Drie van de ontwikkelaars van deze game hebben ons een hoop leuke nieuwe details laten zien tijdens deze live uitzending. We zullen jullie hieronder vertellen wat er onder andere naar deze beat’m up zal komen.

Ondersteuning van de Mortal Kombat Fighting Stick

Je kan op de PS4 gebruik maken van de Mortal Kombat Fighting Stick. Deze Fighting Stick kwam uit voor de PS3 versie van Mortal Kombat 9, maar is dus ook op de PS4 te gebruiken met Mortal Kombat X. Op deze manier krijg je weer helemaal het gevoel om achter een arcade kast te staan, zoals we vroeger vast allemaal weleens gedaan hebben in een speelhal.
PSX-sense: Een hoop leuke nieuwtjes voor Mortal Kombat X

Test Your Luck modus

Deze modus staat garant voor plezier en frustratie. Je kiest je vechter en de arena waar je gaat vechten. Voor het gevecht begint krijgt elke speler een soort fruitkast-rol. Elke speler moet minimaal twee keer gokken en hier heb je heel veel geluk nodig. Je kan het enorm treffen, door bijvoorbeeld een modifier te scoren die je health-bar aanvult tijdens het spelen of een zogenaamde God Hand, waarmee je je tegenstander in één klap neerslaat. Maar je snapt het al, als je tegenstander deze modifiers treft, dan zal het een moeilijk gevecht worden. Kortom, leuk om samen met vrienden te gaan spelen.

Kustom Kombat modus

Deze modus is vrij gelijk aan de Test Your Luck modus, echter kan je hier je eigen modifiers kiezen voor de game start. Je kan ook bepaalde modifiers delen met je vrienden om de gevechten iets eerlijker te laten verlopen. Iemand die de God Hand neemt hoeft maar één klap uit te delen, mocht je deze delen met je vrienden is het maar net wie als eerste de klap uitdeelt. Met deze modifiers die je kan kiezen komen ook de geruchten weer aardig op gang. Je kan namelijk voor de haakzwaarden van Kabal kiezen, de bommen van Cyrax, de ijsschots van Frost of de hulp van Stryker, Rain of Smoke. Hiermee zou het zomaar kunnen dat deze zes characters terugkeren naar de game. Misschien blijft het alleen bij deze modifiers, maar uiteraard willen we zoveel mogelijk vechtersbazen in de game.
PSX-sense: Een hoop leuke nieuwtjes voor Mortal Kombat X

Kold War Scorpion Skin

Via Mortal Kombat Kollective kunnen vindingrijke mensen ideeën en tekeningen insturen voor de game. De ene tekening is nog mooier dan de andere. Een vaste artiest van deze site, Fear-sAs, heeft een prachtig mooie skin gemaakt voor Scorpion. Goed nieuws, deze skin zal te verkrijgen en gebruiken zijn in de game.
PSX-sense: Een hoop leuke nieuwtjes voor Mortal Kombat X

Quitality

We hebben het leukste voor het laatste bewaard. De hele week gonst het al van de geruchten over een nieuwe …ality die naar de game zou komen. Mensen dachten dat de Babality of Animality terug zou keren, maar Ed Boon heeft nu weer iets geniaals bedacht. Je kent het wel; je speelt online een lekker potje, alles gaat goed, je hoeft nog maar één klap uit te delen om de wedstrijd te winnen en hup… je tegenstander verlaat de game. Irritant natuurlijk, maar in Mortal Kombat X zal er dan iets grappigs met je tegenstander gebeuren. Je zal de wedstrijd gelijk winnen met een ‘Quitality’ en je tegenstander die de game van plan was te verlaten, zal met een exploderend hoofd ter aarde storten. Grappige toevoeging!
PSX-sense: Een hoop leuke nieuwtjes voor Mortal Kombat X

Ook gaan er geruchten dat Predator inderdaad als onderdeel van het Kombat Pack, waar eerder Jason Voorhees voor werd bevestigd, naar de game zal komen. Mortal Kombat X komt op 14 april naar de PS4 en in de zomer naar de PS3.