Als donderslag bij heldere hemel kwam een paar dagen geleden het nieuws naar buiten dat de samenwerking tussen Konami en Hideo Kojima op z’n eind begint te lopen. Wat er precies gebeurd is, weten we nog steeds niet, maar dat Hideo Kojima bezig is aan zijn laatste maanden bij Konami, dat is vrijwel zeker. Een vrij rigoureuze gang van zaken dus, waarbij het nog maar de vraag is of we de komende periode iets van Kojima zullen gaan horen.

Hij zal nog wel tot ergens december onder contract staan en zodoende de ontwikkeling van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain blijven ondersteunen, maar dit zal waarschijnlijk meer achter de schermen zijn. Daarna zal hij waarschijnlijk vrij snel de Metal Gear franchise en tevens het bedrijf Konami de rug toekeren. Konami zelf gaat gelijk door, door met een persbericht te komen waarin men aangeeft meer Metal Gear games te zullen gaan ontwikkelen, maar dan zonder enige inbreng van Hideo Kojima en zijn naaste medewerkers. Konami is zelfs op zoek naar nieuw personeel om een volledig nieuw team op te bouwen wat aan toekomstige delen in de franchise zal gaan werken.

Hoewel Kojima zelf al een aantal keer heeft aangegeven dat hij de Metal Gear franchise achter zich zou gaan laten, weten we nu dus min of meer zeker dat Metal Gear Solid V: The Phantom Pain echt zijn laatste kunstje wordt. Konami zelf zal er ongetwijfeld veel aan doen om de kwaliteit van toekomstige Metal Gear games zo hoog mogelijk te houden. Of dat echt haalbaar is, is nog maar de vraag. Want wat is een Metal Gear game zonder enige inbreng (hoe klein dan ook) van de geestelijk vader himself?

Dat laatste is tevens de stelling die we dit keer aan jullie willen voorleggen en we zijn heel benieuwd naar jullie mening hierover. Heeft dit nieuws je enthousiasme voor Metal Gear Solid V: The Phantom Pain enigszins getemperd? Of ben je van plan om door dit nieuws deel vijf nog wel te gaan spelen, maar de franchise daarna te laten voor wat het is? Of blijf je gewoon hardcore Metal Gear fan, ondanks alles wat er nu gebeurd is?

Genoeg punten dus om weer een levendige en gezellige discussie met elkaar aan te knopen. Laat je mening hierover dan ook vooral horen door weer te reageren op dit onderwerp. Probeer elkaar hierbij wel te respecteren en hou het dus netjes!