Toen DmC Devil May Cry: Definitive Edition werd aangekondigd, kondigde Capcom ook gelijk Devil May Cry 4 voor de PlayStation 4 aan. Deze editie draagt de naam Devil May Cry 4 Special Edition en moet ergens deze zomer gaan verschijnen. Via het PlayStation Blog heeft Capcom nu nieuwe details bekendgemaakt over deze heruitgave.

Deze game bevat in vergelijking met het origineel een nieuwe modus, nieuwe gameplay mogelijkheden en visuele verbeteringen. Eén van de belangrijkste toevoegingen is de mogelijkheid om de game te spelen als Vergil. Als basis heeft Capcom het Vergil model uit Devil May Cry 3 aangehouden, zodat de fundering goed is voor deze toevoeging aan het vierde deel.

Naast Vergil, Dante en Nero als speelbare personages zullen ook Lady en Trish speelbaar zijn en dat brengt het aantal speelbare personages tot vijf. Om het cosmetisch nog wat verder op te leuken bevat deze game ook nog een set van kostuums, welke interactief zijn met de cut-scènes.

Om weer even op Vergil terug te komen, de game bevat een gloednieuw ‘Concentration’ mechanisme, wat een aanvulling op ‘iaijutsu’ is, Vergils vechtstijl. Hierdoor worden zijn aanvallen sterker en sterker, waardoor hij nog beter kan vechten. Hier is ook de ‘Grim Trick’ mogelijkheid een nieuwe optie, waarmee Vergil kan teleporteren door ‘Sword Illusions’ te gebruiken. Hierdoor is hij qua speelstijl fors anders dan Dante en Nero.

Als laatste zal de Devil May Cry 4 Special Edition nog een ‘Legenday Dark Knight’ modus bevatten. Deze wilden ze aanvankelijk in de PlayStation 3 versie stoppen, maar dat is ze destijds niet gelukt. In deze modus kom je als speler tegenover een enorm aantal vijanden te staan, waarbij de speler de vechtstijl keer op keer moet aanpassen om er tegenop gewassen te zijn.