Een week terug lieten we al weten dat Warner Bros. vermoedelijk in combinatie met LEGO de concurrentie aangaat met Skylanders en Disney Infinity als het gaat om het monopolie van ’toy-to-life’ games. Een naam ontbrak toentertijd nog voor de game, maar er bestaat een kans dat de game onder de naam LEGO Dimensions wordt uitgebracht, zo meldt VideoGamer.

In ontwikkeling bij Traveller’s Tales, bekend van de eerder uitgebrachte en succesvolle LEGO games, lijkt Warner Bros. zich een weg te vechten in het genre. Heel gek is dat niet, want LEGO is één van de bekendste merken dat geassocieerd wordt met kinderen. Dat zou in theorie kunnen betekenen dat bij succes Warner Bros. een goudmijn in handen heeft.

De game werkt, net zoals de Skylanders en Disney Infinity games met NFC technologie. De eerste LEGO beeldjes zullen bij de lancering gelijktijdig in de winkels komen te liggen. Welke figuurtjes dit zullen zijn en tegen welke prijs ze worden aangeboden is vooralsnog niet bekend. Sterker nog, de game is officieel nog niet aangekondigd en de berichten tot op heden komen enkel van bronnen van VideoGamer.