http://playsense.nl/images/file/img_5512a116d2d90.jpg

Veel mensen kampen regelmatig met het feit dat de downloadsnelheid op hun PlayStation 4 bijzonder laag is. Dit was in de tijd van de PlayStation 3 ook weleens het geval en de truc die toen werkte, werkt vandaag de dag nog steeds. Je kunt in de netwerkinstellingen van de PlayStation 4 namelijk het één en ander aanpassen, zodat je snellere downloads krijgt.

Door de MTU op je PlayStation namelijk in te stellen op 1473 en de DNS aan te passen naar die van bijvoorbeeld Google, boek je veel betere resultaten in de downloadsnelheden op de PS4. Een inmiddels welbekende truc die door veel mensen toegepast wordt. Ook helpt het wanneer je het IP van je PS4 op een statisch adres instelt. Dit kun je doen door te kijken welk IP-adres je PS4 nu heeft en vervolgens deze ‘vast’ in te stellen.

Er zijn hier en daar ook wat tips die zeggen dat je de PS4 als DMZ in moet stellen, dit raden we ten zeerste af, aangezien dit een beveiligingsrisico met zich meebrengt.

Al deze instellingen kun je invoeren wanneer je een ‘internetconnectie instelt’ op de PlayStation 4 onder ‘Netwerk’ in het ‘Instellingen’-menu. Je kiest vervolgens voor handmatig in plaats van automatisch en je krijgt op die manier controle over de instellingen van je netwerkverbinding.

De volgende instellingen zijn dus van belang:
– Statisch IP adres (bijv. 192.168.123.xxx, afhankelijk van je subnet)
– DNS adres primair: ‘8.8.8.8’ en DNS adres secundair: ‘8.8.4.4’ (Google’s eigen DNS-server)
– MTU Size op 1473 zetten

Heb je dus trage downloadsnelheden? Probeer bovenstaande settings eens en laat ons weten of het iets verbeterd heeft, zelf ben ik er in ieder geval op vooruit gegaan. Eerst haalde ik snelheden van ongeveer 5-6 MB/s en nu zit ik rond de 12-13 MB/s, een verdubbeling dus.