De PlayStation 4 is nu al even uit en er zijn inmiddels een behoorlijk aantal toffe games verschenen voor de console. Als je vanaf het begin van de lancering tot nu kijkt, is er echter iets anders dat ook opvalt, want er zijn inmiddels aardig wat ‘Remastered’ versies en HD-remakes van games verschenen ofwel inmiddels aangekondigd.

De laatste in het rijtje is God of War III Remastered en in de afgelopen (anderhalve) week verschenen bijvoorbeeld nog Borderlands: The Handsome Collection en Final Fantasy Type-0 HD. Andere voorbeelden van heruitgaven van games op de PS4 zijn: The Last of Us Remastered, DmC Devil May Cry: Definitive Edition, Tomb Raider: Definitive Edition en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

In de nabije toekomst zullen er ongetwijfeld nog meer games opgepoetst gaan worden en naar de PS4 komen en daarbij kan je je afvragen of dat niet allemaal wat teveel wordt. Ondertussen zien we dat ‘echt’ nieuwe games regelmatig worden uitgesteld en vanaf de lancering niet altijd gelijk goed werken. Treffende voorbeelden hiervan zijn games als Battlefield 4, Watch_Dogs, Assassin’s Creed: Unity en Driveclub.

Voor ontwikkelaars en uitgevers is het relatief gemakkelijk om games opnieuw uit te geven en er zo opnieuw aan te verdienen. Niet alle HD-remakes zijn kwalitatief gezien echter even hoogstaand, wat ze ook niet allemaal de moeite waard maakt om te spelen. Toch moeten we aan de andere kant niet vergeten dat er ook gamers zijn die nu een PS4 hebben, maar bijvoorbeeld hiervoor in het bezit waren van een Xbox 360. Voor hen is het juist fijn dat ze nu de kans krijgen om bijvoorbeeld een game als The Last of Us: Remastered te spelen.

Zoals je wellicht al merkt, is dit een onderwerp waar je van verschillende kanten naar kunt kijken en dat ook weer de nodige vragen met zich meebrengt. Vragen die we graag aan jullie willen stellen, omdat we erg benieuwd zijn naar wat jullie hiervan vinden. Denk jij bijvoorbeeld dat de PlayStation 4 en de Xbox One niet gewoon te vroeg zijn uitgebracht en dat ontwikkelaars oude games in een nieuw jasje steken om zo gewoon de tijd te overbruggen?

Het kan ook zijn dat jij juist graag oudere games opnieuw speelt, juist omdat ze nu een hogere resolutie hebben en op 60fps draaien. Of ben je gewoon helemaal klaar met Remastered versies of HD-remakes en vind je dat er nu maar eens échte ‘next-gen’ games moeten gaan uitkomen?

Dit is dus een interessant onderwerp voor weer een artikel in deze rubriek. Laat vooral van je horen in de reacties onder dit artikel, zodat er weer een levendige en gezellige discussie kan ontstaan!