Bijna drie jaar geleden werd hij al aangekondigd, maar nu lijkt het er toch echt van te gaan komen. Er zal een Metal Gear Solid film gaan verschijnen en die zal nu door Sony Pictures worden geproduceerd.

Dit meldt de website Deadline waarbij wordt gesproken over het formeren van een team dat aan de film zal gaan werken. Het script zal worden geschreven door Jay Basu (Songs of Songs) waarbij Jordan Vogt-Roberts (The Kings of Summer, Single Dads) plaats zal nemen op directiestoel.

Avi en Ari Arad (Marvel Studios) produceren daarnaast de film, waarbij Michael De Luca op zal treden als hoofdproducent. Hij was recent nog als producent verbonden aan de film Fifty Shades of Grey. Meer informatie – zoals in welke periode het verhaal van de film zich zal afspelen – is nog niet bekend.

Dat laatste geldt ook voor de eventuele betrokkenheid van Hideo Kojima bij het project. Recent kwam immers het nieuws naar buiten dat de samenwerking tussen Konami en Kojima op z’n einde loopt. Het lijkt daardoor niet waarschijnlijk dat de bedenker van de franchise betrokken zal worden bij de productie van deze film.