In 2013 verscheen Tomb Raider voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC en deze reboot van de serie gooide hoge ogen. Dat de game populair was bleek ook maar weer toen ruim een jaar geleden de Definitive Edition voor de huidige generatie consoles uitkwam. Ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft meer bekendgemaakt over de verkoopaantallen en de studio mag trots zijn op het resultaat.

De Tomb Raider reboot is wereldwijd namelijk meer dan 8,5 miljoen keer over de toonbank gegaan. De verkopen van Tomb Raider: Definitive Edition zijn hierbij inbegrepen. Dit maakt dat deze game de best verkochte game in de Tomb Raider franchise is.

Overigens is dit mooie resultaat enigszins opvallend, omdat uitgever Square Enix in eerste instantie zeer teleurgesteld was over de verkoopaantallen in de eerste paar weken na de release.

Crystal Dynamics werkt inmiddels alweer geruime tijd aan een vervolg, Rise of the Tomb Raider. Deze game moet aan het einde van dit jaar verschijnen voor de Xbox 360 en Xbox One en is tijdelijk exclusief voor deze platformen.