Dat de BBC een TV-drama gaat maken gebaseerd op Rockstar Games’ franchise Grand Theft Auto, dat is inmiddels bekend. De show zal draaien om het ontstaan van Grand Theft Auto en het daaropvolgende succes van de serie. Tevens zal in beeld worden gebracht hoe activist Jack Thompson destijds protest aantekende aan het adres van de makers. Thompson was een advocaat die er een sport van maakte om Rockstar aan te klagen.

Volgens The Hollywood Reporter heeft de BBC nu Daniel Radcliffe op het oog om Sam Houser, mede-oprichter en president van Rockstar Games, te spelen. De omroep zou zelfs al in onderhandeling zijn met de acteur over het spelen van deze rol. Owen Harris (Kill Your Friends) moet de film voor BBC Films gaan regisseren en James Wood zal daarbij het scipt verzorgen.

Er is alleen nog wat verwarring over de titel van dit TV-drama. Volgens The Hollywood Reporter was er eerst gekozen voor de titel ‘Rockstar Games’, maar houdt men het nu op ‘Grand Theft Auto’. Dit in tegenstelling tot Polygon die beweert dat de BBC-serie ‘Gamechanger’ zal gaan heten. Welke titel er ook aan wordt gegeven, Daniel Radcliffe is geen kleine naam en wij zijn benieuwd naar welke andere acteurs er nog meer aan de cast zullen worden toegevoegd.