Special: Het rooster van Mortal Kombat X – Deel 1 – Mortal Kombat X ligt dinsdag in de winkels en daarmee keert de gruwelijke fighter van NetherRealm Studios terug. Vandaag trappen we af met een eerste artikel, waarin we een gedeelte van het rooster van vechters individueel even uitlichten. Met een rooster van ruim 20 personages is er voldoende keuze en naast oude bekenden bevat de game ook weer nieuwe personages. We beginnen vandaag met de eerste acht vechters en die zijn erg gevarieerd.

Cassandra ‘Cassie’ Cage

Cassie is een nieuwkomer in Mortal Kombat X en de dochter van Johnny Cage en Sonya Blade. Haar patserige karakter (en de zonnebril) heeft ze van haar vader, de looks en de skills heeft ze van haar moeder. Ze maakt deel uit van het nieuwe kwartet jongelingen die namens de Earthrealm in dit nieuwe deel in de serie hun opwachting maken. De andere drie zijn Kung Jin, Jacqui Briggs en Takeda.

Haar outfit lijkt op dat van een politieagente en ze is ook bewapend met een pistool en een politie baton, maar onderschat haar capaciteiten niet.

D’Vorah

Dit half mens, half insect is ook een nieuwkomer in de game. Zij is van het Kytinn ras en zal er alles aan doen om haar keizer, Kotal Kahn, te beschermen. Haar voorkomen lijkt op een uit de klauwen gegroeid insect. Ook haar gele kleur, in combinatie met haar zwarte cape, laten haar meer op een wesp lijken dan op een mens.

Gewapend met haar tentakels en snelle moves zal ze erg lastig worden om te verslaan. En wat is toch dat groene amulet om haar nek?

Jackson ‘Jax’ Briggs

Jax is een bekend gezicht in de Mortal Kombat serie. Al in het tweede deel maakte de Amerikaanse soldaat zijn opwachting. Als leider van de special forces was hij de baas van Sonya Blade. Hij raakte zijn armen kwijt door een gevecht met Ermac en wil nu met zijn superbionische metalen armen de strijd aangaan met het kwaad in Mortal Kombat X.

Jax kan letterlijk en figuurlijk de Aarde laten trillen met zijn ‘ground-pound’. Ook kan hij een paar flinke klappen uitdelen met zijn sterke armen als hij je in zijn houdgreep heeft. ‘Gotcha’

Johnny Cage

Acteur, playboy en vrouwenmagneet Johnny Cage – of zoals hij eigenlijk heet: John Carlton – is ook weer van de partij. Ondanks dat hij nu wat verstandiger zou moeten zijn vanwege het feit dat hij vader is, ramt hij er nog steeds lekker op los met zijn vuisten en zijn zeer pijnlijke ‘ball-breaker’. Johnny is één van de zeven personages die in de allereerste Mortal Kombat dood en verderf zaaiden.

Vooral zijn schaduwaanvallen zijn lastig te verdedigen. De groene gloed die deze aanvallen met zich meebrengen, laten zien dat deze uitgerangeerde Hollywood ster nog best snel is op zijn leeftijd.

Kung Jin

Kung Jin is het jongere neefje van Kung Lao. Na de dood van zijn oom verhuisde hij naar de States en werd daar een dief. Hij kwam in aanraking met Raiden en werd zo één van de leerlingen van de Thunder God. Hij is een nieuweling in de serie en zal met zijn drie bondgenoten Cassie, Jacqui en Takeda de strijd aangaan met het kwaad in deze nieuwe Mortal Kombat.

Als je denkt dat actieheld Arrow of de elf Legolas dodelijk zijn met een pijl en boog, dan heb je Kung Jin nog niet in actie gezien. Deze vingervlugge ninja doorboort je schedel met een pijl voordat jij met je ogen kan knipperen.

Kung Lao

Kung Lao is net als Jax een vaak terugkerend personage sinds het tweede deel. De monnik zal het in dit deel zwaar te verduren krijgen omdat zijn bloedbroeder Liu Kang teruggekeerd is uit de dood en zijn oude maatje het leven behoorlijk zuur wil maken. Liu Kang heeft zich tegen de goede krijgers uit de Earthrealm gekeerd en Kung Lao zal er alles aan doen om deze wraak van zijn oude kameraad in de kiem te smoren.

De monnik Kung Lao is vooral bekend vanwege zijn vlijmscherpe hoed die het vlees van menig tegenstander al doorklieft heeft. Ook zijn teleporteermoves maken van hem een dodelijke tegenstander.

Reptile

Reptile is een speelbaar personage sinds Mortal Kombat II, maar zat al als een geheim personage in de eerste Mortal Kombat. Dit reptiel is een echte ‘pain in the ass’ vanwege zijn verdwijntrucs. Vechten tegen een onzichtbaar reptiel is vrij pittig, zeker als hij ondertussen met zuur en gal blijft spugen. Reptile was een trouwe dienaar van Shao Kahn en Shang Tsung, maar omdat beide (vechters)bazen niet in deze game zitten, zal hij nu vrijuit kunnen vechten en dat maakt hem dodelijker dan ooit tevoren.

Reptile is zo snel als een echt reptiel en zal vooral spugend zijn tegenstanders aanvallen. Ook kan hij een bol met een vreemd goedje op je afvuren waarvan je door de lucht vliegt, zodat hij je weer gemakkelijk een paar ferme tikken kan geven.

Scorpion

Net als Johnny Cage een personage dat al vanaf het eerste deel speelbaar is. Voor vele fans van de serie is hij de absolute favoriet. Met zijn teleport kick gaat hij in een mum van tijd van de ene kant van het level naar de andere. Hij heeft één grote vijand, Sub Zero, die er volgens de geel-zwarte ninja verantwoordelijk voor is dat zijn gezin is uitgemoord. Scorpion prijkt vol trots op de box-art van de game, iets wat wij gezien zijn aanwezigheid in alle Mortal Kombat games én films wel terecht vinden.

Zijn dodelijkste wapen is zijn grappling hook, waarmee hij zijn vijanden doorboort met een speer en ze vervolgens naar hem toe trekt met de tekst: “Come over here”. Overigens is een grappig detail dat geestelijk vader Ed Boon deze tekst ingesproken heeft voor meerdere Mortal Kombat games.

Morgen gaan we door met een tweede artikel, waarin we wederom acht verschillende vechters kort doornemen en maandag volgt het laatste artikel. Wil je alles weten over Mortal Kombat X en haar personages? Check dan ook zeker de andere artikelen even.