http://www.psx-sense.nl/images/file/img_55267a8f19a09.jpg

PlayStation Italië heeft wel een heel interessant concept gelanceerd in haar thuisland. Zo krijgen PlayStation Plus abonnees vanaf nu recht op extra bonussen, omdat ze betalend lid zijn bij PlayStation. Deze bonussen veranderen elke maand en gebruikers kunnen kiezen uit drie categorieën, namelijk ‘cadeaubonnen’, ‘kortingsbonnen’ en ‘voordelen’.

April is de eerste maand waarin dit bonus-programma actief is en Italiaanse PlayStation Plus leden kunnen vanaf nu kiezen uit enkele leuke aanbiedingen. Zo is er een 30 euro cadeaubon voor Volagratis, een site die vliegtickets verkoopt. Verder kun je een Sony SRS-X3 Bluetooth aanschaffen met 60 euro korting, van 149 euro naar 89 euro. Als laatste kun je een abonnement nemen op Sky Online’s entertainment service, dit kost je dan 14,98 euro in plaats van 24,98 euro tot december 2015.

Het gekke aan dit bonus-programma is dat het alleen beschikbaar is voor Italiaanse PlayStation Plus leden, terwijl Sony Computer Entertainment Europe meestal wel eenheid aanhoudt in alle landen wat betreft PS Plus.

Het persbericht dat uit de deur is gedaan in Italië meldt niet dat de service per se exclusief voor Italië is, dus het kan zomaar zijn dat dit de komende weken of maanden ook uitgerold gaat worden in andere Europese landen.