https://youtu.be/6SnIZgESm4c
Na eerdere geruchten en een teaser gisteren heeft Activision zojuist de terugkeer van de Guitar Hero franchise aangekondigd. Het nieuwe deel heet Guitar Hero Live en zal dit najaar gaan verschijnen voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en Wii U.

De game zal uitgebracht worden met een nieuwe gitaar, welke twee rijen van drie knoppen bevat. Een nadeel is wel dat de game niet backwards compatible is met instrumenten van eerdere games en ook eerder verschenen muziek (DLC) zal niet werken met dit nieuwe deel.

Men kiest bij deze game ook voor een andere benadering, zo is er een levendige sfeer gecreëerd met echte acteurs en footage van concerten in plaats van de cartoony stijl die in de voorgaande delen werd gehanteerd. De prijs van de game valt overigens mee, deze staat momenteel op $99.-

Bevestigde bands voor de game zijn: The Black Keys, Fall Out Boy, My Chemical Romance, Gary Clark, Jr., Green Day, Ed Sheeran, The War on Drugs, The Killers, Skrillex, The Rolling Stones, The Lumineers, Pierce the Veil en Blitz Kids.

Hieronder wat screenshots.