Update: PS3 classic problemen zijn opgelost + uitleg

UPDATE: Alle problemen met de PlayStation 3’s lijken opgelost te zijn. Vanaf nu kan iedereen weer fijn gamen! Hoera! Vraag je je af wat er precies aan de hand was? Lees dan de onderste update

Hoe en wat precies is op het moment van schrijven nog niet helemaal bekend, maar het lijkt erop dat de oudere PS3-modellen een flinke hardware bug hebben. Vannacht viel het PlayStation Network er plotseling uit voor de PS3-classic bezitters en er kan bijna geen enkele game meer gespeeld worden. Sony vermoedt een error in de interne klok van je PS3, je kan er zelf (nog) niks aan doen. Meer informatie over het probleem en eventuele updates, zullen in dit artikel verschijnen.

Het probleem

Het probleem zit hem hoogstwaarschijnlijk in de interne klok van de oudere PlayStation 3 modellen. Zoals de details, hieronder in de update beschreven, heeft dit alleen effect op de oudere modellen. PSP en PS3-kenner Mathieulh meldt op zijn twitter dat het aan de syscon ligt, wat dit precies betekent weten wij ook nog niet. Wel zegt hij dat wanneer dit niet snel opgelost zal worden, Sony een hoop rechtszaken tegemoet gaat. Nu is dit wel een beetje dramatiek maar er zijn miljoenen PlayStation 3’s wereldwijd die op het moment niet naar behoren functioneren. Mocht dit zich beperken tot alleen deze ochtend en/of vandaag, dan zal het Sony ongetwijfeld vergeven worden.

In het ergste geval zal dit probleem straks oplosbaar zijn via een firmware update, dit is echter met geen enkele zekerheid nog te zeggen. Maar laten we hopen dat het aan de kant van Sony’s PlayStation Network servers rustig opgelost kan worden.

Symptomen

 • Games die trophies ondersteunen starten niet correct op, en sluiten weer af (Modern Warfare 2 bijv.)
 • De datum van de PS3 staat ingesteld op millenniumjaar 2000
 • Demo’s en Blu-ray films werken gewoon normaal
 • Downloadable games uit de PlayStation Store, starten niet meer op
 • Je trophies zijn (waarschijnlijk tijdelijk) verdwenen
 • Er kan geen verbinding worden gemaakt met het PlayStation Network en/of de trophy servers
 • Error code 8001050F

Update: De oorzaak zou liggen bij het schrikkeljaar, dit volgens PS3-Sense gebruiker Kenney en op het NeoGaf forum.

What’s apparently effed, as speculation goes, is when the internal GMT-tracking rolls over to 3/1. It’s either not rolling, or rolling to 2/29, at which point a system tries to add/subtract from 2/29, which it can’t do because the front-end calendar doesn’t have a 2/29/2010, and shit explodes. Seemed to happen around 4PM PDT, which I think is 12AM GMT, so.And the PS3 launched in 2006; it’s hit 4 2/28s so far. 2007 and 2009 were odd-numbered years; 2008 was an even, and a leap year. 2010 is the first even non-leap-year the system’s been around for. If some sort of base-level math is choking on itself, it may have ruled out the odd 2007 and 2009 successfully, but is convinced the even 2010 is a leap year (this part I’m less sure of, but is why leap year could theoretically come into play at some point.)

Update 2: We raden onze lezers aan de twitter van PlayStation in de gaten te houden, hier worden updates over dit grote probleem geplaatst door Sony zelf.

Update 3: Het lijkt erop alsof je alle trophies gewoon zult houden, aangezien we via het internet onze trophies nog gewoon kunnen bekijken.

Update 4: Op de Europese twitter van Playstation is er een nieuw officieel bericht verschenen

Rest assured, we’ve many people working on fixing this issue. As soon as we have some news, we’ll let you know.

Update 5: Zojuist is op het europese blog van Sony PlayStation een nieuw bericht geplaatst. Naast wat informatie te geven waarvan we al op de hoogte waren raadt Jem Alexander, Social Media Manager bij SCEE, je aan om je PlayStation 3 vooralsnog niet te gebruiken, omdat dit voor onder andere corrupte data kan zorgen en fouten kan veroorzaken zoals het verliezen van trofee progressie. Ze hopen het probleem binnen 24 uur op te lossen.

Update 6: Het lijkt erop dat Sony hoopt dat het probleem zich vanaf zelf oplost, en dan pas aan een mogelijke patch gaat werken. Mocht het vanzelf overgaan dan is er een kans dat we over 4 jaar hier weer last van hebben, maar dit is pure speculatie. Patch/oplossing wordt door ons niet voor 24:00 verwacht.

Update 7: Onze gok van gisteravond bleek toch waar te zijn, Sony hoopte op een zelfoplossend probleem en dat was het ook. De klokjes van de oude PS3 modellen dachten dat 2010 een schrikkeljaar was, wat voor de nodige problemen zorgde. Lees de hele verklaring en overige informatie van Sony hieronder:

We are aware that the internal clock functionality in the PS3 units other than the slim model, recognized the year 2010 as a leap year. Having the internal clock date change from February 29 to March 1 (both GMT), we have verified that the symptoms are now resolved and that users are able to use their PS3 normally.

If the time displayed on the XMB is still incorrect, users are able to adjust time settings manually or via the internet. If we have new information, we will update you through the PlayStation.Blog or PlayStation.com.

196 reacties

 1.    276 XP
  ClankStar's avatar

  Natuurlijk zijn er hier ook een aantal bezitters van de classic, hebben jullie er allemaal last van of werkt het bij de een wel en ander niet?

 2.    63 XP
  Rullez's avatar

  Wat een actie weer zeg ik heb niet eens geupdate en ze slopen me systeem zonder dat ik iets accepteer…..

 3.    482 XP
  Flow's avatar

  Ik heb net even snel gechecked om mijn PS3 Classic.

  Games booten gaat bij mij nog prima (zowel PSN, Blu-ray en demo)
  Het PSN kan ik inderdaad niet meer op en die geeft dezelfde foutmelding aan als een tijdje terug. Me tijd en datum kloppen ook niet meer.

 4.    1569 XP
  Wouter1980's avatar

  ik kon ook niet meer op PSN.
  games heb ik niet geprobeerd.
  hoop dat ze het snel oplossen (dat we het zelf op kunnen lossen)..

 5. Anoniem -   
  Marvin's avatar

  kan ik geen games meer spelen -,- nu maar wachten op een update maar dan moet je weer psn aan hebben :S dat wordt een moeilijke solve denk ik…

 6.    68 XP
  SoulramonNL's avatar

  Ik heb een PS3 classic en ik kan nog gewoon inloggen.

 7. Anoniem -   
  Harry's avatar

  Echt balen… ik kan ook helemaal niks meer met mijn PS3.

 8.    96 XP
  PatatjuhNL's avatar

  Ik kan Modern Warfare 2 opstarten .. maar dan krijg ik een trophy error ..
  ‘Registration of the trophy information could not be completed. The game will quit. (8001050F)’

  Mayb is het een probleem met de trophies(server)?

 9.    656 XP
  Killermen's avatar

  @PatatjuhNL: Nope, interne klok

 10.    50 XP
  Busdriver1205's avatar

  Ze zijn weer goed bezig bij Sony. Da i toch wel erg da je afhankelijk bent van een datum om games te kunnen spelen. Waarschijnlijk gaan games zonder trophys wel starten want het loopt vast op trophys omdat in het jaar 2000 nog ni bestond

 11.    656 XP
  Killermen's avatar

  @Busdriver1205: Idd busdriver, daar heb je ook wel een punt

 12.    50 XP
  Busdriver1205's avatar

  Ben er van aan het profiteren om wat games te installeren zodat ik da nadien allemaal ni meer moet doen. Allez ik wil SAW spelen en heavy rain afwerken

 13.    656 XP
  Killermen's avatar

  @Busdriver1205: Goed plan!

 14.    109 XP
  Kenney's avatar

  Ligt aan schrikkeljaar, PlayStation denkt dat 29 februari niet bestaat en flipt ‘m helemaal.

 15.    528 XP
  UPD8NL's avatar

  Kan iemand even ergens op het forum algemeen topic hierover maken waarin updates en dergelijke komen? Om het overzichtelijk te houden. Het is wel echt fucked up dit. En een domme kk fout eigenlijk.

 16.    515 XP
  Dead-M's avatar

  Say WUTTT??!?!?!! Me Heavy Rain trophies zijn allemaal weg!!! ๐Ÿ™ ๐Ÿ™ ๐Ÿ™ WTF is dit voor vage shit

 17. Anoniem -   
  kratos's avatar

  wanneer word het opgelost? wil gvd online kunnen

 18.    50 XP
  Busdriver1205's avatar

  Over de trophys moet je je geen zorgen maken. Als je er offline naar kijkt kunnen er idd verdwenen zijn maar worden bewaard op servers dus geen zorgen. Als je terug online kan gewoon even syncen

 19.    50 XP
  Busdriver1205's avatar

  Volgens iemand die contact had met Sony US ging het opgelost zijn tegen de ochtend. Aangezien wij zo een 6 tot 8u voor zitten kan het wel nog een tijdje duren

 20. Anoniem -   
  Alexander's avatar

  Bij mij:

  – Games/Demo’s spelen lukt nog
  – PSN werkt niet
  – Tijd stond op 1-1-2000

  Daar gaat je vrije ochtend:S

 21. crew Management -    4962 XP
  M4GN3T's avatar

  Heb net al geprobeerd Sony te bellen, gasten nemen alleen niet op…

 22.    576 XP
  Gunpowder's avatar

  Maar het is helemaal geen schrikkeljaar, dus als ik het goed begrijp denkt de PS3 van wel dus!?
  Heel vaag..
  Heb het nog niet getest, maar ga ‘m zo ff aanzetten…

 23.    515 XP
  Dead-M's avatar

  @Busdriver1205: Maar ik had niet gesynced met de server… misschien de eerste paar trophies… ๐Ÿ™
  Maar heavy rain heeft ook een optie bij extra’s om je trophies te bekijken, dus misschien staan ze opgeslagen bij de savefile? (hoop ik.)

 24. Anoniem -   
  Djives's avatar

  Ik kan gewoon games starten. Ik krijg alleen een datum error van 1-1.
  Maar aanmelden lukt niet.
  (Ps3 60 Gig)

 25.    50 XP
  Busdriver1205's avatar

  @dead m ik hoop het echt voor u maat. Normaal kunnen ze ook ni zomaar van uw harde schijf verdwijnen. Al moet ik zeggen dat mijn 0 percent bij de saboteur ook verdwenen is. Maar heavy rain is zo goed dat het geen moeite is om het spel nog eens te spelen he

 26.    515 XP
  Dead-M's avatar

  @Busdriver1205: Nee, maar er schuilt een beetje trophy hunter in me ๐Ÿ˜› ik was al bij 4.488 inches ofzo, dus bijna klaar… (iig over de helft)
  Komt wss doordat ik net ging kijken of die het nog wel deed, en toen kreeg ik idd die error.
  (+ Ik heb het voormezelf al ‘gespoiled’ :P)

 27.    239 XP
  watnoukanniet's avatar

  Met wat vertraging hebben we dan toch nog de milleniumbug

 28. Anoniem -   
  jinlen's avatar

  hoelang bestaat de ps3 al en de vorige jaren hebben ze dat probleem toch niet gehad.

 29. Anoniem -   
  unedian's avatar

  godverdomme… vrije ochtend naar de klote… maarja:p
  offline werkt t nog wel… interwebz kan ik wel gebruiken maar de psn is gwn weg… kut klok!

 30.    61 XP
  Joker's avatar

  Godverdomme.

 31.    50 XP
  Busdriver1205's avatar

  @dead m ben ook bezig met die trofeeen hoor en begrijp het wel dat het serieus op de zenuwen kan werken als je helemaal moet herstarten.

 32.    576 XP
  Gunpowder's avatar

  @jinlen: Dat staat uitgelegd in het engelse stukje, komt omdat de voorgaande jaren oneven waren, dit is dus de eerste even jaar zonder 29 feb.

  Mijne is ook gecrashed, dan maar games spelen die geen trophy’s ondersteunen, beter lossen ze dit snel op, heb zin in MW2!

  ..en wat die Sony twitter betreft, de laatste update was meer als 5 uur geleden, FAIL!

 33.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  Software probleem…

 34.    17 XP
  Siets89's avatar

  Gisteravond nog nergens last van gehad. Zal vanavond wel ff kijken hoe groot het probleem is. Ik hoop bijv niet dat alle trophies zijn verdwenen ,zou zwaar kut zijn.

 35.    557 XP
  Tjoe's avatar

  Idd een probleem kan ook niet inloggen verder niet gekeken datum is 1/1 way the go sony laten we hopen dat we allemaal een ps3 slim krijgen opgestuurd^^

 36.    219 XP
  wimb00's avatar

  ik heb 80gb model en geen probleem gehad ๐Ÿ™‚

 37.    557 XP
  Tjoe's avatar

  Een update word lastig als je niet kan inloggen op psn?

 38.    576 XP
  Gunpowder's avatar

  @Tjoe: Via USB-stickje misschien? ๐Ÿ˜‰

 39. crew Management -    4962 XP
  M4GN3T's avatar

  @Gunpowder: Dat is denk ik inderdaad hetgeen wat er straks gaat gebeuren. Maar hoe bereik je al die mensen die deze kennis niet hebben en hun PS3 niet op het internet hebben aangesloten?

 40.    557 XP
  Tjoe's avatar

  Of mensn die geen pc of laptop hebben ? Die zijn er ook nog steeds, usb stick heedt ook niet iedereen!

 41.    51 XP
  Cobra's avatar

  Ik denk dat we normaal kunnen updaten, je hoeft immers niet ingelogd te zijn op t psn om een firmware update te krijgen.
  ik heb net ff gekeken bij systeem update, daar krijg ik geen foutmelding maar zegt gewoon dat ik de laatste versie heb.
  Ik heb de std. 60GB. en bij mij werkt er ook bijna niets meer, o.a. motorstorm pacific, en de de psn store games: hustle kings, high velocity bowling, en zen pinball.

  demo’s werken weer wel.

  ik hoop gauw op een update.

 42.    354 XP
  Solit_J's avatar

  ik had mazzel dat een vriend me een head’s up gaf wou net me ps3 aanzetten maar die blijft dus evve uit

 43. Anoniem -   
  Exorcist's avatar

  @Solit_J:

  Ik laat hem ook nog wel even uit maar:

  “Je trophies zijn (waarschijnlijk tijdelijk) verdwenen”

  Waarschijnlijk tijdelijk? Kom op zeg! WTF?! De trophies moeten gewoon 100% terugkomen!

 44. Anoniem -   
  stoney038's avatar

  ik heb gelukig niet het probleem met mij 80gb ps3
  ik ken gewoon online gamen zonders probleem geen probleem met trophies
  helle maal niks ik heb gewoon geluk hier bij oja mijn ps3 is jaar oud

 45. Anoniem -   
  Egres83's avatar

  pffff ben geschroken dacht dat mijn ps3 kapot ging…fuckers ,..hoe lang gaat die shit duren? ik wil gamen!!!:(

 46.    384 XP
  Boydaamans's avatar

  Ik heb ook 80 gb maar doet het ook niet ๐Ÿ™

 47.    188 XP
  JeFF_717's avatar

  @Tjoe:

  Internet cafe of zo? En een USB stick kost ook geen k*t tegenwoordig.
  En ik zou het raar vinden als iemand wel een ps3 heeft maar geen laptop of pc ๐Ÿ˜› Als je geld hebt voor een ps3 heb je dat ook wel voor een simpele pc of laptop.

 48. Anoniem -   
  Djives's avatar

  Heeft iemand er wel eens over nagedacht dat PS misschien word opgelicht door een hacker? PSnetwerk!? Geld! Ik kan me goed voorstellen als dit waar is dat Sony dit absoluut probeert te ontkrachten i.v.m hun imago
  “Onze console is niet te hacken”

 49.    576 XP
  Gunpowder's avatar

  @M4GN3T: Hmm, PS3 niet op internet hebben aangesloten zei je? Ik heb vanochtend contact gehad met een collega, zijn neef (ook een collega van me) heeft een FAT PS3, die is nog nooit online geweest met z’n PS3 en heeft nergens last van, schijnt dus alleen te maken te hebben met de mensen die online kunnen met hun console…

  Heel vaag allemaal…

 50. Anoniem -   
  harrie's avatar

  echt klote joh nog steeds alles weg
  echt goed gedaan sony
  dadelijk vergaat de wereld nog
  hoop dat t zo weer gemaakt is
  kan ik weer lekker verde knalle
  en hellemaal opnieuw beginnen
  bedankt

 51. Anoniem -   
  erik schopman's avatar

  is het niet gewoon mogelijk om je Ps3 te resseten en dan de datum juist instellen? Lijkt mij een oplossing alleen geen tijd om het bij mijzelf te proberen…

 52.    442 XP
  rwss's avatar

  PS3 Classic heeft last van een milenium beestje.

  De Real Time Clock kan niet overweg met het schrikkeljaar. Volgens mij bedoelt Mathieulh dat de de fout zit in de System Configuration (syscon) afhandeling van de firmware, deze fout is dan inderdaad zo als hij schrijft herstelbaar met een firmware update. Dit is wel een slordige bug van Sony.

 53. Anoniem -   
  Mathieu's avatar

  SAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAI

 54. Anoniem -   
  jinlen's avatar

  mijn broer heeft 2 ps3 classics en op ene kan hij nog alles en de andere niks meer hoe kan dat.

 55.    244 XP
  oOMorfieusOo's avatar

  Met een beetje geluk werkt het morgen allemaal weer.. Zal hoop ik een firmware update komen.. Wil vanavond wel gamen.. xD zit nu nog op school..

 56. Anoniem -   
  sjon ps3 man's avatar

  de oplosing van het probleen

  1 gooi internet kabel er uit je ps3
  2 ga naar netwerk instelling gooi je netwerk date er uit
  3 ga naar datem en time dan zet je datem op 1-3-2010
  4 dan ga je ps3 resten dat duurd paar minuten
  5 dan moet je alls op nieuwe aan kliken zo als je land daten time ga
  zo all meer oke
  6 doe nog niet je internet dat als het laaste
  7 als alls klaar is ga je weer naar datem en time zet alls goed datem op
  op 1-3-2010 hand matig en tijd ook oke
  8 dan ga je internet kabel er in doen ga naar je netwerk instellingen
  zo dat je netwerk het weer doen dan ga je weer opnieuwe aan melden op je
  je acound en dan werk alles weer zo als voor heen heb je vraagen mail. me
  op [email protected]

  Clankedit:
  Werkt niet, is een probleem met de INTERNE klok. Deze oplossing proberen is dus nogal zinloos…

 57. Anoniem -   
  jinlen's avatar

  hoe doe je dat dan als je draadloos internet hebt;

 58.    955 XP
  patrickg's avatar

  laatste 2 uur vrij van school, dus wou ik lekker gamen.. ja niet dus, werderom bedankt sony.. soms zijn jullie echt dikke prutsers

 59.    46 XP
  tonny_nl's avatar

  idd ๐Ÿ˜›

 60.    244 XP
  oOMorfieusOo's avatar

  Nja, zit hier nog tot 16:40, dus hoop dat ze het tegen die tijd gefixed hebben.. Wou nog killzone spelen ๐Ÿ˜›

 61. Anoniem -   
  Mathieu's avatar

  @sjon ps3 man: LUKT NIET

 62.    354 XP
  Solit_J's avatar

  @Exorcist: ja hoop niet dat ik wat kwijt ben anders is ony de lul dan klagen we gewoon mt ze allen sony aan ๐Ÿ˜›

 63.    384 XP
  Boydaamans's avatar

  Lukt niet nee

 64.    1919 XP
  ddvos's avatar

  ik denk dat ik ook last heb ik kon gister middag soms ook niet inloggen maar als ik het dus goed begrijp moet je een nieuwe ps3 kopen als het niet verholpen kan woorden met een update

 65.    384 XP
  Boydaamans's avatar

  @Dvos
  dan zal bijna iedereen die een PS3 heeft een nieuwe moeten kopen
  dat gaat echt niet gebeuren

 66.    533 XP
  fazzel100's avatar

  Bij mij werkt alles nog:

  Datum staat Correct,
  Ik kan Inloggen op het PSN Network
  Games Starten op ZONDER problemen

  Heb ik er gelukkig geen last van :), ik heb de 80GB versie misschien hebben de 40GB versies er alleen maar last van?

 67.    17 XP
  Siets89's avatar

  Als ik had goed begrijp en ook andere gamewebsites bekijk, zijn er dus veel 80 GB bezitters die geen problemen hebben. Alleen de 40 en 60 GB lijken dus problemen te hebben en de Slim ook geen problemen. Ik hoop het, kan vanavond pas kijken, ik heb ook een 80 GB, dus hoop dat hij het gewoon doet.

 68.    955 XP
  patrickg's avatar

  omg ik kan wel een update doen voor uncharted 2 maar hij kan niet inloggen -.-

 69. Anoniem -   
  Rrrrrrr's avatar

  Ook deze 80gig bij mij laat het afweten het is onderand 2u snachts op 1 jan 2000 haha voel me weer jonger.

 70. Anoniem -   
  Jordy's avatar

  dan heb je idd een dagje vrij lekker relaxen kamp je ps3 inderdaad maar heb net effe rond gekeken weet niet of dit ons hoop geeft..

  http://www.examiner.com/examiner/x-12218-Video-Game-Examiner~y2010m3d1-PSN-Up-and-working-properly

  Grt j0r

 71.    6677 XP
  Myx's avatar

  Heb nog niet gekeken of dit bij mij ook is. Ik hoop van niet ๐Ÿ™

 72.    109 XP
  Kenney's avatar

  Bah, stop eens met zeiken iedereen. Bij sommige vergaat echt de wereld als hun PS3 het een paar uur niet doet, ga een boek lezen of naar buiten – ’t is mooi weer.

 73.    82 XP
  MarcNL's avatar

  LBP doet het gewoon alleen ik ben al mijn kits en outfits die ik via de store gekocht heb kwijt, ik moest best wel lache want nu is me poppetje dus halfnaakt xD

  verder is heel mijn PS3 gaar (60Gb) ๐Ÿ˜

 74. Anoniem -   
  Update 3's avatar

  Lol Update 3! Duh :P. Je kunt alleen niet inloggen xD Logisch dat je trophies neit weggaan want die upload je op Sony’s servers en op je PS3 zelf ook.

  PS. De twitter pagina die hier wordt gepost is van Amerika.
  Check deze voor de Europese PlayStation Twitter : http://twitter.com/PLAYSTATIONEU

 75. Anoniem -   
  EU PlayStation Twitter's avatar

  On PlayStation EU Twitter: “Rest assured, we’ve many people working on fixing this issue. As soon as we have some news, we’ll let you know.”

  Check it : http://twitter.com/PLAYSTATIONEU

 76. Anoniem -   
  stoney038's avatar

  mijn 80gb nog steets geen problemen mee ik heb denk ik onwijs veel geluk
  er mee dat tie van mij het doet ik heb nu wel uit gedaan ik durf mij trophies niet te uploaden

 77.    560 XP
  XRamon101X's avatar

  Ik kan zonder problemen inloggen en spelen, ik heb classic 160 GB

 78.    188 XP
  JeFF_717's avatar

  Ik laat voor vandaag mijn ps3 gewoon lekker uit staan denk ik ๐Ÿ˜› Heb ook een Fat en geen zin in problemen. Of het probleem moet vandaag nog worden opgelost,hoop wel dat het deze week word opgelost want donderdag komt BF BC2.

 79.    3762 XP
  vinnie1234's avatar

  Heb alleen klast van # Error code 8001050F

 80.    955 XP
  patrickg's avatar

  Sony EU:

  We will be updating you the second we have some news.

 81.    992 XP
  rickaa12's avatar

  Ja, kom op zeg, wou ik net gaan filmen met MW2 komt er zoยดn error te staan!!!!!!!!!!!

 82. Anoniem -   
  Frederik van Wolfswinkel's avatar

  Wanneer is dit probleem waarschijnlijk verholpen? Ik kan nu niet Call of Duty online spelen.
  Is er iets over bekend?

 83.    442 XP
  rwss's avatar

  Dit probleem treed op bij mensen die de datum en tijd automatisch via internet doen ophalen, zoals die van mij ook doet, ‘k kan de meeste games niet meer draaien, dat is de drm check, klote kopieer beveiligingen altijd, door deze fout laat

  Sony al weer zien dat ze nog altijd niet geleerd hebben van wat ze toen met de drm hadden op muziek cd’s. Mathieulh gaat gelijk krijgen dat ze weer een hoop rechtzaken te verwerken gaan krijgen omdat het ook een domme bug is ook nog, je kunt niet meer online op PSN, je kunt de meeste games niet meer onlin en ofline spelen.

  Mensen die hun PS3 nu pas inschakelen kunnen in een oogopslag zien of ze ook door deze bug getroffen zijn, de datum staat rechts boven dan op 01/01 en de tijd op 00:00, ga je naar instellingen om de datum en tijd aan te passen dan zie je dat de datum op 01/01/2000 staat en de klok op 00:00.
  De goede datum en tijd instellen help helemaal niet het veranderd niets aan het fijt dat games niet meer gestart kunnen worden ook dat er niet op PSN gegaan kan worden.

  De gewone web browser werkt wel nog ook kan er gewoon firmware updates binnen gehaald worden, hier is aleen een werkende internet verbinding voor nodig, ook kunnnen firmware updates gewoon via internet op usb stick gezet worden en dan vervolgens geinstalleerd worden.

 84.    673 XP
  Younistyle's avatar

  Klote klere ding… ik dus ook.

 85.    228 XP
  Obvious's avatar

  MODBREAK

  Fanboy reacties kunt u gratis kwijt op diverse XBOX sites.

 86.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  Trophies die je al gesynochiseerd hebt gaan niet weg die staan al op je account!

 87.    3762 XP
  vinnie1234's avatar

  @Obvious:

  Haha ken de jij RLOD niet of zo xD?

 88.    673 XP
  Younistyle's avatar

  @vinnie1234: RROD? :-O

 89.    228 XP
  Obvious's avatar

  @vinnie1234: Ohjawel, was ik ook niet blij mee. Mar dat is nu niet terzake. Mickeysofts xbox360 heeft het over het algemeen al heel goed gedaan, ondanks de klote rrof, en daar gaat het om. tom tom, bom bom, koop nix bij bol.com.

 90.    955 XP
  patrickg's avatar

  komt er weer zoon xbox fanboy naar een ps3 site om de ps3 af te kraken terwijl we allemaal al weten welke console de beste is..

 91.    542 XP
  niels's avatar

  We will be updating you the second we have some news. EU twitter ps3

 92.    799 XP
  Justinvd's avatar

  Sony met de handen in het haar.. ๐Ÿ˜›

 93.    3938 XP
  jimke1's avatar

  ik kan heavy rain niet spelen ๐Ÿ™

 94.    1 XP
  guido12345's avatar

  Dit is echt niet leuk ik kan nu ook niet meer playstationen en ik speel altijd MW2 online dit moet echt snel opgelost zijn.

 95.    228 XP
  Obvious's avatar

  @patrickg: Jij moet beter lezen domkop.

 96.    542 XP
  niels's avatar

  @Justinvd: haha reken maar dat het daar nu een gekkenhuis is.. ๐Ÿ˜›

 97.    56 XP
  wajan7's avatar

  mijn ps3 doet het nog gewoon, en ik heb een big model. raar

 98. Anoniem -   
  Rrrrrrr's avatar

  @Obvious:

  komt toch echt niks zinnigs uit je antwoorden hoor;)

 99.    228 XP
  Obvious's avatar

  @Rrrrrrr: Ach ja, zolang er maar begrepen wordt dat PSN poep met paki diaree is.

 100.    542 XP
  niels's avatar

  @Obvious: wil je nu een ballon..?