Bij bijna elke nieuwe Triple-A release die multiplatform verschijnt, komt dezelfde informatie bovendrijven en er ontstaat vervolgens een discussie. Het onderwerp waar het dan over gaat, is de resolutie tussen de verschillende versies. Veel Triple-A games verschijnen naast de PlayStation 4 ook op de Xbox One en hebben veelal een verschil in resolutie. Dit pakt vrijwel altijd in het voordeel van de PlayStation 4 uit, waarop bijna alle games in 1080p speelbaar zijn. De Xbox One moet het vaak met 900p doen.

Maakt dat iets uit? Eigenlijk niet zoveel, want de game blijft hetzelfde. Toch is de discussie af en toe zo verhit dat het een tweestrijd oplevert. Je hebt mensen die dit niks uitmaakt en je hebt mensen die wel degelijk het voordeel zien van een hogere resolutie. Aan de andere kant kun je je afvragen of het verschil in resolutie er automatisch voor zorgt dat de PS4 de beste versie is. Als je eenmaal aan het gamen bent en je geniet van de ervaring en de verschillende details, valt jou het verschil in resolutie dan erg op? Als je er erg op gaat letten misschien, maar dan kan je je nog afvragen of zoiets wel erg belangrijk is.

Misschien wél omdat jij juist daardoor een zo volledig mogelijke ervaring krijgt. Naast iets scherpere beelden en iets meer details is er echter ook nog zoiets als de framerate en de verschillen in contrast in games. Ondanks de hogere resolutie op de PS4 is het namelijk voorgekomen dat juist de Xbox One versie van een game op die vlakken beter uit de verf kwam. Daarnaast hebben we het nog niet gehad over op welk platform de meeste van je vrienden spelen. Stel nou, jij hebt beide current-gen consoles en er komt een spel als Project CARS uit. Kies je dan voor de hogere resolutie op de PS4 of kies je dan bij voorbaat voor de Xbox One versie, omdat meer van jouw vrienden die gaan spelen?

Los hiervan kan het zo zijn dat je liever alleen speelt en dat dit natuurlijk niet zo’n een issue voor je is. Maar wat het ook zijn mag, het is in ieder geval weer een onderwerp wat je van verschillende kanten kunt belichten. Dat maakt het wederom uitermate geschikt om aan jullie voor te leggen en wij zijn dan ook erg benieuwd naar jullie meningen hierover. Hopelijk ontstaat er weer een levendige en gezellig discussie, waarbij iedereen het uiteraard wel netjes dient te houden en elkaar ook moet blijven respecteren.