We kennen het allemaal vast nog wel. Je zit thuis met een paar vrienden op de bank op je PlayStation 2 te spelen en je speelt een shooter. Het is erg leuk om je vrienden lokaal neer te schieten, maar dit kent ook gelijk een grote ergernis, namelijk op elkaars beeld kijken.

Wat vroeger tot ergernis leidde bij jou en je vrienden, is nu de sleutel tot succes in de zojuist aangekondigde game Screencheat. Zoals de naam al impliceert, moet jij op je tegenstanders beeld kijken om je vijanden te kunnen zien. Iedereen is namelijk onzichtbaar en goed kunnen ‘screencheaten’ is daarom erg handig. De levels zijn zo gemaakt dat er duidelijke herkenningspunten zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan bepaalde secties van een level die een afwijkende kleur hebben, zoals je ook hierboven in de trailer kunt zien.

Er zullen tien levels beschikbaar gesteld worden bij de release en veel modi, waaronder natuurlijk de klassieker Team Deathmatch. Screencheat biedt de mogelijkheid om tot wel acht spelers tegelijk te laten spelen (online). Een prijs noch de releasedatum zijn bekendgemaakt, maar dat zal binnenkort wel volgen.

Het is de hoogste tijd om te weten wie er vroeger de grootste screencheater was!